Meny

Jurymedlem nr 21 i The Brewhouse Award: Sarah Melin


Sarah Melin, jurymedlem i The Brewhouse Awards 2015

Vem är du och vad arbetar du med om dagarna?

– Jag är curator, scenkonstproducent och DJ och arbetar sedan några år med Göteborgs Dans & Teater Festival – en biennal för internationell scenkonst. På festivalen lägger jag program med scenkonstföreställningar från hela världen och under 10 dagar i augusti, vartannat år, intar Dans och teaterfestivalen alla stora och små scener i Göteborg med ett mäktigt program. För mig personligen finns det inget som slår en stark konstupplevelse och möjligheten den ger att stanna upp; andas, gråta, skratta, hoppas. Reflektera och söka. Jag arbetar med att skapa rum för konsten; duka upp till fest, bjuda in många att delta och dela tid och rum med andra för en stund. Det är min drivkraft.

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Jag är alltid nyfiken på nya sammanhang. Jag tänker att The Brewhouse Award innebär att jag får höra om nya kreatörer och utövare som jag inte känt till sedan innan. Det ska bli hemskt spännande att ta del av de tävlandes idéer och projekt. Jag tycker också att sammansättningen av juryn är spännande och har längtat mycket efter just sådana här sammanhang, där en kan möta kreativa, kloka, vassa personer som arbetar i andra fält än det jag själv gör.

Vad gör dig riktigt nyfiken – vad önskar du få se för idéer och projekt i årets tävling?

– Konst och kultur i nya rum tycker jag är spännande. Platsspecifika eller mobila projekt som lätt kan placeras i olika delar av stadsrummet. Och projekt som samlar och engagerar olika människor från olika delar av staden. För de där oförväntade mötena. Scenkonst i klubbmiljö eller spetsiga, modiga och kaxiga projekt för en ung publik. Det är vad hoppas jag på!

Vad kännetecknar en bra idé eller ett projekt?

– Att den är visionerande och vågar spränga utanför befintliga ramar men samtidigt tillräckligt genomtänkt och genomarbetad för att vara möjlig att genomföra.

Tre kategorier – är det någon kategori som intresserar dig lite extra?

– Fritt skapande och socialt entreprenörskap.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?

– Mod, nyfikenhet och ett stort öra mot marken.

Klicka vidare för att tävla eller läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen