Meny

Jurymedlem nr 19 i The Brewhouse Award: Birgitta Corin


Birgitta Corin, jurymedlem för The Brewhouse Awards 2015

Hej Birgitta!

Vem är du och hur ser din bakgrund ut?

– Jag heter Birgitta Corin, fjällbo med stadsrötter. Flyttade norrut med familjen för att vi längtade efter riktig vinter. Det är 14 år sedan. Fick upptäcka okänd del av landet, uppleva glesbygdens skönhet och utmaningar, fjällens kraft och att allt är möjligt! Äger och driver Tärnaby Fjällhotell sedan 2007 tillsammans med sambo. Lång erfarenhet av turism, evenemang och att utveckla idéer och företag. Får kraft av positiva människor och inspireras av kreatörer och entreprenörer i alla former. Försöker ha ett öppet sinne och gärna se till helheten i samhället. Räds inte motgångar.

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Så spännande att få ta del av nya innovativa idéer! The Brewhouse Award kan göra skillnad. Otroligt roligt att få se nya möjligheter runt hörnet!

Kulturella och kreativa näringar – hur ser du på dessa näringars betydelse för framtida tillväxt?

– Viktig del i framtida tillväxt som måste vara hållbar. Dessa näringar tär inte lika mycket på resurserna som annat. Det är också näringar som gör livet roligare och som kan skapa värden långt vidare och längre än man först ser.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Perspektiv från glesbygd och det lilla samhället hoppas jag.

Vad gör dig riktigt nyfiken – vad önskar du få se för idéer och projekt i årets tävling?

– Önskar mig idéer och projekt där man kopplar ihop olika kunskaper för att nå längre.

Vad kännetecknar en bra idé eller ett projekt?

– Oftast en eller ett par engagerade personer som använder både hjärta och hjärna.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?

– Att man ser möjligheterna i stället för hindren och att kunna rycka i uppförsbackarna! Och det är viktigt att kunna vara ärlig mot sig själv och veta varför man gör något. Målinriktad helt enkelt.

Är kreativitet och kultur en motor för utveckling, en råvara som vi borde bli bättre på att ta tillvara – hur ser du på framtiden inom dessa branscher?

– Absolut. Alla näringar mår bra av att ibland få nya perspektiv och det är just det kreativitet och kultur i olika former bidrar till. Man rör om, skapar känslor och reflektioner och hittar nya tankebanor. Sedan kan affärsmodellen för själva utövandet vara svår att få ihop och där måste man se insatserna i ett större perspektiv. Tror också att det är samhällsekonomiskt lönsamt att satsa på olika yttringar. Det kan vara allt från det som just Brewhouse gör, till att stötta enskilda utövare och att köpa kultur och kreativa upplevelser.

Samarbete och nätverk i olika former tror jag är en framgångsmodell eftersom det är många fåmansföretag som sysslar med detta. Att se till att det finns mötesplatser och forum underlättar att man möts inom de kreativa näringarna, men också att det blir tillgängligt för de traditionella. Mer korsbefruktningar. Framtiden är ljus! Kultur i olika former är en viktig inspirationskälla för alla näringar. Det gäller att orka se nytt och förändras klokt och det tror jag man gör bäst genom att blanda det traditionella med det nya. Idag finns det inte så mycket rädsla för att ”inte göra rätt”! Blanda och ge och så får vi se vad som händer!

Tre snabba tips till någon som har en idé de vill realisera!

– Fundera ordentligt på varför du vill göra det och var ärlig med dig själv. Tänk dig in i situationen där du har lyckats med idén. Skaffa dig en person som stöttar dig – en mentor eller ett bollplank i någon form.

Klicka vidare för att tävla eller läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen