Meny

Jurymedlem nr 14 i The Brewhouse Award: Linda Vagnelind


 

Linda Vagnelind
Konstnär
VAGNELIND

 

Hej Linda!

Vem är du, vad jobbar du med och vad brinner du för?

– Jag började min karriär som konstnär på heltid i ett gammalt soprum i stan. Jag bjöd in gallerister och efter sex månader flyttade jag till min studio på 260kvm i Skansen Kronan i centrala Göteborg. Jag bokades för en singelutställning med 15 stora porträtt på Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Om jag inte är i studion så står jag på en scen och målar live.

Jag är extremt passionerad i det jag gör och har höga krav, är lite besatt av att allt jag gör måste bli bra vare sig det är en stor målning för en hotellobby eller en livemålning inför 500 personer. Att måla är min passion. Jag är tacksam att få jobba med fantastiska kunder och spännande projekt världen över. Det är där jag får min inspiration att utvecklas mer, skapa nya kundrelationer och driva mitt företag framåt.

Ledord: MAKE YOUR WALLS TALK

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Det är väldigt viktigt att kreativa idéer får möta näringslivet och att idéer får studsa runt i alla slags rum. Det finns så mycket spännande som kan hända när olika världar möts.

Kulturella och kreativa näringar – hur ser du på dessa näringars betydelse för framtida tillväxt?

– Jag tycker att de kreativa näringarna tar större plats och får mer uppmärksamhet för varje år.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Jag ska försöka se bidragen med öppna ögon för nyskapande och konstnärliga uttryck, men också att med hjälp av min erfarenhet kunna se vad som är genomförbart och kreativt entreprenörskap.

Vad gör dig riktigt nyfiken – vad önskar du få se för idéer och projekt i årets tävling?

– Smarta och helt nya idéer eller en förbättrad redan existerande idé, vare sig det gäller samhällsnytta eller business.

Vad kännetecknar en bra idé eller ett projekt?

– Ett bra projekt är genomförbart och långsiktigt hållbart. Jag tycker det är spännande när kreativitet möter tekniska eller sociala områden och att idéerna kan växa till något stort.

Tre kategorier – är det någon kategori som intresserar dig lite extra?

– Min passion är att skapa bilder och miljöer så jag är mest nyfiken på Öppen ansökan – fritt skapande.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?

– Det viktigaste är att brinna för det man gör. Man måste ha en stark drivkraft och ett stort engagemang. Testa idéer på människor i sin närhet. Att utveckla en redan befintlig idé kan vara minst lika lyckosamt som att uppfinna något nytt.

Är kreativitet och kultur en motor för utveckling, en råvara som vi borde bli bättre på att ta tillvara – hur ser du på framtiden inom dessa branscher?

– För mig är kreativiteten så självklar och borde finnas mer i all typ av utveckling.

Har du några tips till någon som har en idé de vill realisera?

– Det finns inga rätt och fel, det är du som innovatör som styr. Lyft blicken, tänk nytt och kolla trender för att väcka nya idéer och tänka framåt, närproducerad snabbmat/Food Truck, begagnat trenden, psykologpromenader, spenderande bröllopspar, Sverige äter fortfarande mest godis i hela världen, babyboom m.m. Roffa i statistik och inspireras.

Klicka vidare för att tävla eller läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen