Meny

Jurymedlem nr 13 i The Brewhouse Award: Joakim Levin


Joakim Levin, jurymedlem i The Brewhouse Award 2015

Hej Joakim!

Vem är du och vad sysslar du med om dagarna? Berätta gärna för oss om dina drivkrafter och hur du ser på framtiden.

– Jag är 42 år, från Alingsås, och har i princip hela mitt liv varit engagerad i olika mer eller mindre idédrivna projekt. Från att jag gick ut gymnasiet så livnärde jag mig som musiker parallellt med att jag slarvade på bland annat Handels i Göteborg. När jag var 27 år startade jag och min dåvarande fru, Maria Erixon Levin, Nudie Jeans. Parallellt med arbetet med att bygga Nudie Jeans har jag engagerat mig i ett antal andra projekt med en starkare anknytning till kultur/musik. De mest kända är tidningsförlaget Offside Press där jag är delägare samt sitter i styrelsen och Pustervik.

Drivkraften i samtliga fall är att försöka kombinera tydliga idéer om innehåll med affärsverksamhet. Jag är helt övertygad om att vikten av en stark idé bara kommer bli viktigare i framtiden då allt går att köpa var som helst och när som helst.

Varför är The Brewhouse Award något du vill engagera dig i?

– Tyckte det skulle vara spännande att se vilka idéer som folk sitter på och om det finns något jag kan bidra med.

Kulturella och kreativa näringar – hur ser du på dessa näringars betydelse för framtida tillväxt?

– Oklart hur betydande de är för tillväxt i ett direkt perspektiv men jag tror att kulturen och de kulturella näringarna spelar stor roll för att skapa ett kreativt samhällsklimat vilket i sin tur kan leda till tillväxt mm.

Vad kan du bidra med som jurymedlem?

– Förhoppningsvis en generell kunskap om utmaningarna i att förverkliga denna typ av projekt.

Vad gör dig riktigt nyfiken – vad önskar du få se för idéer och projekt i årets tävling?

– När någon har tänkt riktigt bra.

Vad kännetecknar en bra idé eller ett projekt?

– Nytt och genomförbart.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?

– Det finns ingen formel för hur man skall vara utan det viktigaste är din förmåga förverkliga det du har i huvudet.

Har du något tips till någon som har en idé de vill realisera?

– Tro inte att du kan allt själv utan bygg ett bra lag med olika kompetenser men med samma målsättning.

Klicka vidare för att tävla eller läsa mer om The Brewhouse Award.

Webbyrå mkmedia
Till toppen