Meny

Julia Taube från MyIDolls om Brewhouse Inkubator


MyIDolls vill skapa en docka som hyllar mångfald utöver variationer i hud-, hår- och ögonfärg. Dockor som speglar oss människor såsom vi faktiskt ser ut med till exempel olika kroppsformer, funktionaliteter och könsuttryck. En lekfigur som erbjuder en rimlig förebild där igenkänningsfaktorn i barnets närmsta omgivning prioriteras. En docka för alla barn och alla typer av lekar! Julia Taube från MyIDolls berättar mer om verksamheten och sin tid på Brewhouse.

juliataube

Vem skulle du uppmana att söka till Brewhouse Inkubator?

– En driven och kreativt lagd människa med en intressant idé som vet vad en vill men kanske inte riktigt hur en ska ta sig dit! Eller en som kanske har flera bra idéer men inte riktigt vet vilken hen ska satsa på?

Vad skiljer Brewhouse från andra aktörer du varit i kontakt med?

– Öppet tänk! Strukturerat men öppet för påverkan utifrån och inifrån.

Vad har tiden på Brewhouse gett dig?

– Otroligt mycket! Inspiration, stöd och vägledning. En tydligare bild av min affärsidé. En slags förpackning. Ett mer strukturerat sätt att jobba från vecka till vecka istället för från nu till oändlighet. Mycket som från början kändes främmande och skrämmande känns nu istället utmanande och spännande.

Nämn några saker eller tankar som du tar med dig in i framtiden.

– Mitt projekt är en process som jag kan välja att äga. Jag kan välja att sätta upp egna deadlines istället för att vänta på andras. Det är värdefullt att formulera sin vision och sin värdegrund. På detta sätt blir det mer konkret. Ett slags fyrtorn att styra mot och utgå ifrån. Och att det är viktigt att fira när en nått ett delmål eller någon slags framgång för att undvika att detta missas. Annars är det lätt att bara se det som ligger framför en och glömma det en faktiskt åstadkommit.

Hur har ditt entreprenörskap förändrats under din tid på Brewhouse?

– Det känns idag mer självklart att det handlar om just entreprenörskap och vad detta innebär. Det har varit grymt att få testa på detta i en miljö där flera andra står inför liknande utmaningar. Att genom andras processer även få möjlighet att växa i sin egen.

Jobbar du aktivt med kunder nu och hur ser utvecklingen ut framöver?

– Jag har konkretiserat mina kundgrupper och förbereder min approach. Just nu fokuserar jag på produktion vilket har fått stå tillbaka lite då jag lagt mycket tid på koncept- och affärsutveckling.

Vill du och din idé också ingå i ett sammanhang? Sök då till Brewhouse Inkubator.

Webbyrå mkmedia
Till toppen