Meny

Innovationsrådgivare i juryn för The Brewhouse Award


Innovationsrådgivare i juryn för The Brewhouse Award

Mathias Gaunitz från Linnéuniversitetet tar plats i juryn för The Brewhouse Award, här följer hans tre handfasta tips till potentiella entreprenörer; prata med någon annan, skapa en prototyp, försök sälja den till någon!

Och så här säger Mathias Gaunitz om sin egen utveckling:

– Jag började som utbildare och fick sedan jobba mer och mer som projektledare vilket ledde in mig på en karriär inom logistik och produktion. Efter ett par år inom produktion blev jag rekryterad till en ny inkubator och fick vara med att bygga upp den från grunden. När det började kännas klart hoppade jag över till en start-up och jobbade med teknikutveckling i cirka ett år innan de körde slut på pengar och jag fick sluta. Någon månad senare blev jag rekryterad till Linnéuniversitetet som innovationsrådgivare (jobbar med nyttiggörande av forskning) och där är jag sedan dess.
– Parallellt med allt ovan har jag ett stort intresse för smak och har drivit kaffebar i perioder och just nu är jag med och driver ett kombinerat kontorshotell (med hyra från en dag och uppåt) och kaffebar: PLUG/VXO.

Innovationsrådgivare i juryn för The Brewhouse Award

Varför engagerar du dig i The Brewhouse Award?
–För att för mig står Brewhouse för något fräscht i inkubatorbranschen. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter, dumma frågor och en patologisk förmåga att se möjligheter.

Vad brinner du för?
– Goda smaker och goda gärningar. Ett bättre samhälle!

Vad behövs för att lyckas som kulturentreprenör?
– Att de brinner! Att de vill! Att de vågar!

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, finalgalan hålls på Brewhouse i Göteborg den 8 december.

Läs mer om Linnéuniversitetet.

Webbyrå mkmedia
Till toppen