Brewhouse Incubator


Vi stödjer kreatörer, startups och innovatörer inom kulturella och kreativa branscher att starta, driva och utveckla affärer.

Brewhouseloggor

Ansökan är öppen för Brewhouse Incubator


Vi är en inkubator för kulturella och kreativa branscher*. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en innovativ fabriksmiljö tillsammans med andra kreativa entreprenörer.

När du blir antagen får du en fast eller flexibel arbetsplats i vårt pop up-kontor, ta del av Brewhouse tillväxtprogram, regelbunden affärsutvecklingsstöd, coachsamtal samt tillgång till hela Brewhouse nätverk.

Inkubatorn består av tre program: Create Speed, Create Focus och Create Flow.

Ansökningen för förinkubatorn Create Speed med programstart i februari 2019 öppnar 1 november. Vi tar emot ansökningar till Create Focus och Create Flow under hela året, Sök här.

Vill du testa din idé? Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning, lägg ett mail till Inkubatorn  eller ring växeln på 031- 83 41 00 för tidsbokning.

*Kulturella och kreativa näringar / branscher (KKN):
Arkitektur • Design och formgivning • Film • Foto • Konst • Kulturarv • Litteratur • Media och marknadskommunikation • Mode • Musik • Måltid • Scenkonst • Slöjd och konsthantverk • Spelutveckling • Upplevelsebaserat lärande

 

brewhouse_sunechee-9359

Create Speed


Create Speed är programmet för dig som funderar på att starta företag eller precis har startat en verksamhet kring en kreativ affärsidé. Programmet sträcker sig över 14–16 veckor i två omgångar per år med start i januari/februari och augusti/september.

Aktiviteterna omfattar cirka 10 tim/vecka, framförallt planerade till måndagar. Fokus ligger på att lägga grunden för ett hållbart och långsiktigt företagande.

Under programmet går vi igenom de viktigaste byggstenarna som ett företag behöver – att jämföra med en affärsplan. Arbetet sker individuellt men i form av workshops och föreläsningar i grupp. Dessutom ingår individuell coachning och affärsutvecklingsstöd. Du erbjuds en flexibel arbetsplats hos oss helt kostnadsfritt.

Du behöver inte ha F-skattsedel för att söka till förinkubatorn.

Antagningsprocess:

 • Ansökningsperioden är två gånger per år, under maj och november. Du svarar på ett antal frågor via ett formulär på vår hemsida samt bifogar portfolio, ljudfiler samt annat material som stärker din ansökan.
 • Brewhouse läser alla ansökningar och därefter meddelas om du går vidare till fördjupad intervju. Ansökan bedöms utifrån kriterierna nyskapande, unicitet och tillväxtpotential.
 • Intervjuer hålls i början av juni samt december och här bedöms även personen eller teamet bakom idén för att säkerställa utvecklingspotentialen.
 • Antagningsbesked skickas ut direkt efter avslutade intervjuer.
 • Start månadsskiftet augusti/september och januari/februari.
Mysigt på Brewhouse

Create Focus


Create Focus är inkubatorprogrammet där du under två år har möjlighet att fokusera, utveckla och spetsa ditt företagande. Utifrån individuella samtal med våra affärscoacher anpassas programmet efter varje företags enskilda utmaningar och behov. Vi arbetar i sexmånadersperioder och därefter utvärderas hur företaget utvecklats och följt den antagna planen. Beslut tas sedan om fortsatt inkubatorstöd. I en kreativ och dynamisk arbetsmiljö ges du stöd för att hitta nya vägar till finansiering, arbetsmetoder och marknader. För att bli antagen till Create Focus krävs det att du har ett registrerat företag. Antagningsprocessen:

 • Öppen hela året. Du svarar på ett antal frågor via ett formulär på vår hemsidan samt bifogar portfolio, ljudfiler samt annat material som stärker din ansökan.
 • Brewhouse läser alla ansökningar och därefter meddelas om du går vidare till fördjupad intervju. Ansökan bedöms utifrån kriterierna nyskapande, unicitet och tillväxtpotential.
 • Du kallas till intervju där även personen eller teamet bakom idén bedöms för att säkerställa utvecklingspotentialen.
 • Snabb återkoppling om personen/teamet blivit antagen.

Till ansökningsformuläret klicka här.

Create Flow


Create Flow är det tredje programmet på Inkubatorn där fokus ligger på individuellt utformad affärsutveckling där tillväxt och internationell expansion är målet. I upp till två år jobbar du mer självständigt med stöd av affärsutvecklare och Brewhouse team. Även här arbetar vi i sexmånadersperioder och därefter utvärderas hur företaget utvecklats och följt den antagna planen. Beslut tas sedan om fortsatt inkubatorstöd. Här skapas dynamik och intensitet för global etablering och tillväxt.

För att bli antagen till Create Flow krävs det att du har ett registrerat företag.

Antagningsprocessen:

 • Öppen hela året. Du svarar på ett antal frågor via ett formulär på vår hemsida samt bifogar portfolio, ljudfiler samt annat material som stärker din ansökan.
 • Brewhouse läser alla ansökningar och därefter meddelas om du går vidare till fördjupad intervju. Ansökan bedöms utifrån kriterierna nyskapande, unicitet, tillväxt- och internationell potential.
 • Kallas till intervju där även personen eller teamet bakom idén bedöms för att säkerställa utvecklingspotentialen.
 • Snabb återkoppling om personen/teamet blivit antagen.

Till ansökningsformuläret klicka här.

image-2

Erbjudande


Som deltagare i Brewhouse Incubator har du tillgång till en mängd olika aktiviteter, nätverk och företagarservice.

Nätverk


 • Medlemsnätverk och företagarförening med runt 60 företag som ger dig nya kontakter och affärsmöjligheter.
 • Brewhouse konsert- och eventverksamhet som ger dig möjlighet till nya arbetstillfällen och uppdrag.
 • Brewhouse är medlem i Swedish Incubators & Science Parks – SISP, medlemsbaserade branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks som tillsammans driver närmare 80 innovationsmiljöer över hela landet. SISP bedriver erfarenhetsutbyte mellan medlemmar och aktörer i innovationssystemet samt verkar genom information för bästa möjliga förutsättningar för branschen.

Coachning


 • Affärsutveckling
 • Mentorskap
 • Vägledning vid ansökan om pengar hos offentliga långivare till exempel Almi, Västra Götalandsregionen och Almi Företagspartner samt övriga investerare
 • Juridisk och ekonomisk rådgivning

Lokaler


 • Arbetsplatser, konferens- och mötesrum i en kreativ miljö som professionaliserar din verksamhet.
 • Subventionerad pris på studios och Brewhouse Arena.

 Så här säger några entreprenörer om Brewhouse Incubator:

”Inkubatorn på Brewhouse har gett mig ett sammanhang, arbetskamrater, samarbetspartners och vidgat mina nätverk. Det finns alltid någon att fråga och det finns alltid någon som stöttar och bryr sig ifall man lyckas eller inte. Allt detta känner jag är viktiga grundstenar när jag skapar mitt kulturföretag och det har definitivt utvecklat mig som egenföretagare snabbare än jag skulle ha gjort utan inkubatorn.”
Ida Öhnell/Ida Öhnell Art

”Brewhouse Incubator har gett oss de nödvändiga verktygen för att kunna gå vidare som företagare. Vi har nu en fungerande affärsplan och luft under vingarna. Funderar du också på att starta eget men känner dig osäker på uppstartsprocessen? Då kan vi verkligen rekommendera att söka till Brewhouse Incubator där dörren alltid står öppen.”
Joakim & Patrik/Holstr

”På Brewhouse känner man värme och kreativitet direkt när man kliver innanför dörrarna. Ett ställe där det riktigt bubblar av företagande och där man träffar på många spännande människor. Brewhouse Incubator är precis det vi behövde som nystartade, drivna kreatörer.”
Magnus Torstensson/Rexius Records

”Att vara omgiven av en skara kreativa människor ger stor inspiration i det dagliga arbetet. Att sträva efter att växa tillsammans och dela varandras glädje vid framgång ger en enorm boost. Dessutom är motgångar mycket mindre framträdande när man i grupp arbetar med att tipsa varandra och hitta sätt att lösa upp knutar. En grupp engagerade människor fyller en med energi!”
Aila Hirvonen/A&EXTENT och Spaces For Senses

”Det tydligaste är att jag märker att jag tänker annorlunda. Ord som nätverkande och strategier har tidigare varit abstrakta begrepp som mest känts tröttsamma. Nu börjar jag fatta att det i ganska stor mån går att styra ringarna på vattnet kring ett projekt eller en produkt, men det kräver tid och framförhållning. Ska bli väldigt intressant att se hur dessa nya tankegångar påverkar utfallet av mina kommande projekt.”
Evelyn Jons/musikalartist & sångerska

”Brewhouse Create Speed bidrar med den struktur och den stöttning som behövs för att våga ta steget att komma igång med sitt företagande”
Fredrik, Hans & Peter/Studentkonst.nu

”Brewhouse Incubator gjorde att företagandet fick mycket större fokus än det annars hade fått. Nu blev det en tydlig satsning på företaget och därmed lades den tid ner på företaget som behövdes. Idag är jag jätteglad att vi kämpade oss igenom de svåra bitarna och att jag nu kan leva till 100 % på min egen skapelse.”
Simon Svensson, Njutningsfrämjandet och Gbg Soda

Ansökan


Brewhouse förinkubator Create Speed har två årliga ansökningsperioder under maj och november månad. Övriga inkubatorprocesser, Create Focus och Create Flow, tar emot ansökningar under hela året.

För ansökningsformulär till Brewhouse Incubator klicka här.

Har du några frågor angående Brewhouse Incubator kontakta oss på 031-83 41 00 eller info@brewhouse.se.

Entreprenörer


  Alumni


  Webbyrå mkmedia
  Till toppen