Meny

Hotellchef och VD i juryn för The Brewhouse Award


Birgitta Corin i juryn för The Brewhouse Award 2016

Birgitta Corin har drivit Tärnaby Fjällhotell sedan 2004. Nu tar hon plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Birgitta Corin är civilekonomen från Göteborg med 23 års hotellerfarenhet som flyttade till Lappland för att driva eget. Hon var med i The Brewhouse Awards jury redan i fjol och såg det som otroligt givande. Framförallt gillar hon när människor med olika bakgrund får chansen att träffas och utbyta tankar.

– Jag tycker fortfarande att vi ska korsbefrukta olika näringar och idéer mer. Det inspirerar och leder till oväntade och framgångsrika företag som drivs framåt på ett smartare sätt. Jag skulle till exempel önska tävlingsbidrag där man kombinerar smart teknik med gäst/kundfokus.

Hotellchef i juryn för The Brewhouse Award

Varför engagerar du dig i The Brewhouse Award?
– Kreativitet och kultur är en del av vårt liv och oerhört viktigt att det finns naturligt i alla näringar. Framtiden är ljus då vi vet att vi presterar bättre när vi har roligt. Det blir enklare när vi blandar upp traditionella uppgifter i kreativa processer och tar hjälp av skapandets konst. Men vi behöver mäta fler effekter för att få fler politiker att förstå sambanden.

Kan du ge några snabba tips till potentiella kulturentreprenörer?
– Tänk på för vem och varför idén leder till ett bättre liv och bolla med någon som är olik dig själv, menar Birgitta. Du måste också se motgångar som naturliga hinder att lösa och inget annat.

Vad gör dig nyfiken?
– Alla typer av ideér som leder till ett förenklat beteende för användarna. De viktigaste egenskaperna för innovatörer är nyfikenhet, mod och uthållighet.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, finalgalan hålls på Brewhouse i Göteborg den 8 december.

Läs mer om Tärnaby Fjällhotell.

Webbyrå mkmedia
Till toppen