Meny

Vi presenterar Higab som partner till The Brewhouse Award 2016


Higab stöttar även i år idé- och innovationstävlingen The Brewhouse Award och skänker 50 000 kr till förstapristagaren i Av och med unga, tävlingskategorin som vänder sig till kreativa idégivare i åldern 15-20 år. När det kommer till kreativitet på arbetsplatsen berättar Kicki Johanson, Kommunikationschef på Higab, att det är hög delaktighet bland medarbetarna och att man uppmuntrar till att tänka nytt.

Higab är ett fastighetsbolag inom Göteborgs Stad med uppdrag att förse stadens verksamheter med lokaler. En del i vårt uppdrag är att vårda, bevara och utveckla stadens kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Brewhouse är en av våra drygt 300 byggnader, tillsammans med Stora Teatern, Rådhuset och Bravida Arena.

Higab ska bli bäst på att utveckla och levandegöra byggnader som stärker Göteborgs konkurrenskraft.
– Genom att vara ett strategiskt verktyg för Göteborgs Stad inom fastighetsområdet ska vi bidra till stadens utveckling, förklarar Kicki Johanson.

Varför är The Brewhouse Award något ni vill engagera er i och varför brinner ni extra mycket för kategorin Av och med unga?
– Brewhouse är som sagt ett av Higabs hus och Brewhouse-föreningen och alla andra företag som finns i huset är våra kunder. Vi tycker det är positivt att engagera oss i viktiga frågor tillsammans med verksamheter som finns i husen. Utan utveckling och innovation står samhället stilla och därför vill vi gärna uppmuntra initiativ som The Brewhouse Award. Av och med unga handlar om vår framtid.

Vad hoppas ni ska bli resultatet av att ni stöttar kreatörer?
– Att en ung person eller personer som tänker nytt ska få möjlighet att driva sin idé ännu en bit framåt och att det ska resultera i nyföretagande.

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en innovatör och entreprenör?
– Fri i tanken och mycket fantasi kombinerat med vilja och envishet.

Vad gör dig riktigt nyfiken – vad önskar du få se för idéer och projekt i årets tävling?
– Jag hoppas bli överraskad av helt nya idéer och projekt!

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award.

Läs mer om vad Higab gör på Higab.se.

 

Higab logotyp

 

Webbyrå mkmedia
Till toppen