Varma Göteborg av Elisabeth Dunker & Ulrika E. Engberg


  • Fine Little Day
  • 2

Varma Göteborg


Elisabeth Dunker & Ulrika E. Engberg om sitt tävlingsbidrag

”Vår idé handlar om att lyfta vyer/byggnader man ser i Göteborgs vardag på ett kärleksfullt vis. Om man känner till staden kanske man genast känner igen mönstren i plädarna som platser. För någon som inte är bekant med platserna kanske dessa vyerna kan betonas och lyftas fram som något visuellt signifikativt för Göteborg. Plädarna är tänkta att ge en varm och uppskattande vinkel på ytor man kanske tar för givet och t.o.m. tycker är fula?

Produktion kan ske hos familjeföretaget Klippan Yllefabrik som har en lång tradition av textilt kunnande. Klippan tillverkar plädar från grunden, använder alltid naturmaterial och väljer ekologiska alternativ i största möjliga mån. Plädarna blir då tillverkade av 100% ekologisk lammull. Lammullen är helt fri från pesticider och inga kemikalier eller antibiotika har används vid uppfödningen av lammen”

Elisabeth Dunker & Ulrika E. Engberg

Vi är två formgivare utbildade på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Sedan 2013 arbetar vi tillsammans och fokuserar på miljö- och människovänlig form med hög konstnärlig kvalitet.

brewhouse_bar_1000x100pxl_01
Webbyrå mkmedia
Till toppen