Meny

Enrico Donner från Brewhouse resident DJ på Port du Soleil


Redan på Port du Soleils stora invigningshelg syntes en Brewhouse-kreatör i DJ-båset på uteserveringen. Enrico Donner som har studio på tredje våningen i Brewhouse imponerade så mycket att han blev anlitad som resident DJ på sommarens klubb.

Enrico Donner har skrivit och producerat låtar i många år, sammanlagt räknar han det till ungefär 750 låtar som släppts under olika artistnamn i genrer som chillhouse, lounge, ambient, deep och tech house. Låtar han även kör när han DJ:ar.

– När jag spelar på uteserveringen på Port du Soleil kör jag kanske 20-25 egna låtar, en hel del avslappnad beach house.  Inne i arenan senare på kvällen är det viktigare att man spelar de stora och välkända hitsen. Jag gillar att värma upp publiken inför nattens party, det viktigaste att sikta mot är att folk blir nöjda och glada.

Enrico pratar om att kvällens musikflöde är som en våg som han bygger upp och färdas på. Kanske inte konstigt eftersom han bott i Karibien i tolv år och under denna tid fått ett avslappnat förhållande till klubbmusiken och hur den ska fungera på plats.

Han är också tacksam över att ha fått chansen att spela på ”hemmaplan” i Gårda och hoppas att fler musikaliska samarbeten kan växa fram i huset även efter att Port du Soleils sommarklubb stängt ner. Den första spelningen på invigningsfesten fick han genom att i våras gå fram till ägarna av klubben och berätta om sig själv och sin musik.

Sia Yaraghi är nattklubbschef på Port du Soleil och den som anlitade Enrico Donner som DJ.

– Enrico är en kille som vi har saknat i vår lilla skara, han tillför ett nytänk och ser saker från ett annat perspektiv. Det många inte vet om Enrico är att han är fruktansvärt välkänt namn över hela världen när det kommer till hans produktioner och jag är väldigt glad över att han är resident på Port du Soleil.

Ägaren Johan Däldehögs kommentar är ännu tydligare:

– Enrico är helt enkelt magisk!

Webbyrå mkmedia
Till toppen