Meny

Designduo från Stockholm i juryn för The Brewhouse Award


 

Fredrik Färg, Emma Marga Blanche i juryn för The Brewhouse Award 2016

Fredrik Färg och Emma Marga Blanche startade 2010 designstudion FÄRG & BLANCHE i Stockholm. De har nyligen kommit hem från Milan Design Week där de presenterade ett samarbete med BD Barcelona Design kring sin innovativa The Couture Armchair. Nu tar de plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

Emma och Fredrik talar med en röst och är till lika delar konstnärer och designers. De har designat möbler för stora svenska företag och haft konstutställningar på flera kontinenter. För dem är det viktigt att ge drömmar och idéer tid att växa fram, även om inte alla ser potentialen med en gång. Paret har inga problem att formulera vad som driver dem.

– Att överraska, hitta nya formspråk och estetik, finna nya lösningar som gör det möjligt att skapa helt nya uttryck. Men lika mycket att skapa nya upplevelser både för oss själva och för andra. Vi brinner för att pusha gränserna för vad som är möjligt, att samarbeta med erfarna hantverkare, innovatörer och entreprenörer som öppnar nya möjligheter för kreativa utmaningar.

Citat FÄRG & BLANCHE, The Brewhouse Award 2016

Paret är nu aktuella med de serietillverkade fåtöljerna The Couture Armchair som tillverkas med parets patenterade teknik kallad Wood Tailoring. Det innebär att partnern och tillverkaren BD Barcelona Design syr ihop trädelarna med symaskin för att forma de rundade och vackra fåtöljerna. En mycket innovativ och intressant teknik som verkligen placerar FÄRG & BLANCHE i framkant vad gäller inredningsdesign. De kommer även att presentera sig på en Pecha Kucha under Clerkenwell Design Week i London i slutet av maj.

FÄRG & BLANCHE syr möbler, The Brewhouse Award 2016

FÄRG & BLANCHE möbler, The Brewhouse Award 2016

Varför engagerar ni er i The Brewhouse Award?
– Vi vet hur det är att ha en idé som är svår att förverkliga utan hjälp. Det är viktigt att få finansiell hjälp men också att få möjlighet till rådgivning, att träffa andra som kan hjälpa till att ta nästa steg.

Deras tips till någon som vill komma vidare med sin idé och tävla i The Brewhouse Award är tydlig.
– Kreativitet och kultur är absolut ett viktigt element för utveckling, det är inom dessa området man får lov att testa, experimentera, göra misstag – det finns plats för det. Och det är genom den friheten som bra innovation får lov att växa och kanske blir till nytta för många. Som innovatör måste du våga prata om din idé med andra, våga ändra den på vägen, eller kanske hitta en partner som har andra kompetenser.

Läs mer om tävlingen och de andra jurymedlemmarna i The Brewhouse Award på brewhouse.se, tävlingen öppnar den 1 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen