Creative point


Creative Point är ett treårigt kulturprojekt som vill skapa Sveriges mest tillgängliga kulturscen.

Creative Point - banner brewhouse

BESÖK CREATIVE POINTS HEMSIDA

Creative Point är ett treårigt kulturprojekt som brinner för att skapa Sveriges mest tillgängliga kulturscen.

Vi kommer att arrangera tillgängligt, utbilda inom tillgänglighet samt skapa möjligheter att verka som professionell arrangör med funktionsvariation.

Vår metod är att arbeta strategiskt med de tre olika delarna utbildning, evenemang och representation.

UTBILDNING: Vi bedriver kurser i projektledning för Creative Points deltagare samt kurser i att arrangera tillgängligt för externa eventarrangörer. Creative Point har som mål att bli en självklar del av alla befintliga YH-utbildningar för projektledare och arrangörer.

EVENEMANG: Vårt mål är att Creative Point blir Sveriges mest tillgängliga kulturscen och mötesplats. Våra deltagare förverkligar sina visioner och på så vis skapar en representativ kultur för målgruppen. Dessutom är vår scen en gästspelsscen för externa kulturaktörer som arbetar med tillgänglig scenkonst. En unik möjlighet för arrangörer som vill arrangera tillgängligt eller som själva lever med en funktionsvariation.

REPRESENTATION: Hur skulle det se ut om Pridefestivalen arrangerades enbart av personer som inte identifierade sig som HBTQ+? Då skulle Pridefestivalen varken vara trovärdig eller representativ. Tyvärr fungerar det så inom eventbranschen när det gäller tillgänglighet. Där är målgruppen arrangörer med funktionsvariation svagt representerad och därmed finns mycket okunskap kring att arrangera tillgängligt. Målet är att skapa Sveriges första mentorskapsprogram för blivande arrangörer med funktionsvariation.

 

Kontaktinfo


 • Mirre SV

  Mirre Sennehed

  Creative point Projektledare Kommunikation
  mirre(a)creative-point.se
  0762-52 18 28

   

 • Josefin Brewhouse

  Josefin Solberg

  Creative Point Projektledare Utbildning
  josefin(a)creative-point.se

 • Eddie hund SV

  Eddie Wheeler

  Creative Point Projektledare Event
  eddie(a)creative-point.se.se

Hitta hit!


Vi spelade in en liten film under ombyggnationen av Brewhouse där vi visar hur du med andra behov kan ta dig in och parkera när du besöker Creative Point och Brewhouse.

Creative point finansieras av Allmänna arvsfonden som stöttar det engagemang som finns hos föreningar och organisationer så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar, och personer med funktionsnedsättning.

Allmänna arvsfondens vision är något som ligger i linje med det som vi på Creative Pont arbetar med att förverkliga.

”Tillsammans får vi nya idéer att växa. För ett samhälle där alla kan delta på samma villkor.”

Webbyrå mkmedia
Till toppen