Meny

Christina Nilroth ny näringslivsutvecklare på Brewhouse


Brewhouse är en smältdegel av kreativa företagare som utvecklas sida vid sida i den gamla vattenfabriken i Gårda. Kopplingen till näringslivet och kommersiella aktörer är även viktig och nu kan vi presentera Christina Nilroth som ny näringslivsutvecklare på Brewhouse.

”Det är alltid teamet som gör det”. Ett talande citat från Christina som inte gärna lyfter fram sig själv, även om hon känner sina egna kvaliteter väldigt väl.

Christina har sin anställning på Business Region Göteborg men 2016 kommer hon att stärka teamet på Brewhouse och arbeta med partnerskap, finansieringsfrågor och affärsutveckling. Christina har en bakgrund från bland annat pappersindustrin och reklambyråvärlden och har haft ledande tjänster inom flera stora svenska företag. Christina har i många år även arbetat med varumärkesprojekt för designers och formgivare och organiserat konferenser, utställningar och mässor. Hennes omfattande bank av erfarenheter och kunskaper har byggts upp genom ett öppet sinne och stor nyfikenhet.

– Jag håller mig uppdaterad genom ett stort personligt nätverk av människor från helt olika branscher och bakgrunder, och jag läser allt jag kommer över. Jag har ett genuint intresse av att lära och utvecklas – ett inre driv helt enkelt.  Och jag har även förmånen att få vara mentor åt ett antal designers och det utvecklar mig mycket. Och nu vill jag bidra till utveckling av Brewhouse, ni har en fantastisk verksamhet som jag tidigare har följt på distans. Det som gör mig intresserad är er ständiga riktning framåt, ni utvecklas kontinuerligt och har en unikt skön stämning i organisationen som är helt avgörande om man ska lyckas eller inte.

Christina fortsätter att prata om lärande och hur viktigt det är att bygga långsiktiga relationer både internt och externt.

– Ja, många gör misstaget att släppa sina uppbyggda kontakter och relationer, det har man inte råd med som företagare eller organisation. För mig är det också viktigt att tacka nej och välja bort uppdrag eller nya kundförfrågningar om det inte stärker mitt företag eller varumärke. Identitet och värdegrund är extremt viktiga element för hållbar utveckling, menar Christina.

Företaget Blåbär Design startade Christina 2002 och har årligen ett par utvalda uppdrag i företaget men sedan 2008 är Christina anställd på Business Region Göteborg inom ADA, Association for Design and Advertising. Christina är näringslivsutvecklare inom den kreativa näringen och arbetet har bland annat handlat om att bygga upp nya mötesplatser för kreatörer och näringsliv, arrangera kompetensutveckling i form av olika affärsseminarier och att arbeta strategiskt för att skapa en större bredd inom näringslivet där man tar tillvara på kreatörers kompetens på nya sätt. Dessutom är Christina sedan några år tillbaka konsul för Island och 2015 fick Christina den ärofyllda titeln Generalkonsul.

Och nu är alltså Christina redan igång med att skapa nya samarbeten mellan Brewhouse och organisationer och företag i regionen. Hon är övertygad om att Brewhouse verksamhet attraherar de verksamheter som vill ligga i framkant och ta del av och bidra till utvecklingen av ny konstnärlig och kreativ talang.

– Det finns oändliga utvecklingsmöjligheter inom detta område och jag hoppas att jag inom ett år kan presentera helt nya långsiktiga samarbeten som även skapar stabilitet för Brewhouse framtid. En viktig del i utvecklingen av Brewhouse är givetvis The Brewhouse Award där jag har förmånen och uppdraget att tillsammans med juryordförande och Brewhouse verksamhetschef och konstnärliga ledare Anna Svensdotter Dimle, ta fram årets jury. Och jag kan redan nu lova att juryn kommer att skapa uppståndelse och publicitet – håll utkik efter lanseringen under våren!

Vi på Brewhouse är väldigt glada att välkomna Christina till oss, säger Anna Svensdotter Dimle. Vi ser fram emot att ”de där” orden som en person från Exportrådet en gång uttryckte blir sanning även hos oss:

”Vissa projekt blir bara mindre och mindre, men dina projekt Christina blir bara större och större!”

Här hittar du Christina Nilroths kontaktuppgifter.

Webbyrå mkmedia
Till toppen