Meny

Chalmers-professor i juryn för The Brewhouse Award


Chalmers-professor i juryn för The Brewhouse Award

Maria Elmquist är biträdande professor i Technology Management och professor på Teknikens ekonomi och organisation på Chalmers tekniska högskola. Hon forskar främst om innovation i etablerade strukturer och kopplingarna mellan design och innovation. Det passar som handen i handsken för The Brewhouse Awards jury.

Maria har alltid drivits av nyfikenhet och viljan att utveckla. Som forskare får hon stora möjligheter att driva kunskapsutveckling i samarbete med industripartners men även genom att bidra till utveckling av både verksamheter och andra människor, inte minst i hennes lärarroll.

Varför är The Brewhouse Award viktig?
– Jag tycker The Brewhouse Award är en möjlighet att lyfta fram nytänkande i gränslandet mellan affär och designtänk, som skiljer sig lite från andra affärsutvecklingstävlingar. Det är en spännande kontext.

Chalmers-professor i juryn för The Brewhouse Award

Vad förväntar du dig av tävlingen?
– Jag vill bli överraskad! Ofta ligger det riktigt nytänkande i ett nytt perspektiv på saker, att någon ifrågasätter ett grundantagande eller kombinerar två kunskapsområden som tidigare varit åtskilda. Jag tror jag kan bidra med min erfarenhet och kunskap om innovationsarbete. Jag är också bra på att se helheter och att ge konstruktiv återkoppling.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen till den 30 september.

Webbyrå mkmedia
Till toppen