Meny

Småländsk restaurangentreprenör i juryn för The Brewhouse Award


Småländsk restaurangentreprenör i The Brewhouse Award-juryn

Foto: Felipe Morales Letelier

Restauratören Gustav Hector från Växjö tänker alltid utanför boxen och ser möjligheter i nästan allting. Därför är han också involverad i ett flertal projekt inom mat och musik. Nu tar han plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kulturella och kreativa branscherna.

För Gustav Hector var det självklart att börja jobba med mat och musik, det var knappt ens ett aktivt val.

– Mat och kultur har alltid tagit upp stora delar av mitt liv. Jag är uppvuxen på ett ekologiskt kollektivjordbruk som även arrangerade festivaler, så det blev en väldigt naturlig väg.

För Gustav är personlighet och omtanke till omgivning och miljö ledord. Han driver Lokal Bar, Kafe de luxe och Gräddhyllan i Växjö samt två restauranger i Malmö och dessutom Grammofonbolaget de luxe. För honom är det viktigaste är att man kan stå bakom sin idé till fullo, att man tror på sig själv och vågar köra sitt egna race. Vare sig det gäller musiken eller att driva restaurang.

Småländsk restaurangentreprenör i The Brewhouse Award-juryn

Varför engagerar du dig i The Brewhouse Award?
– Att hjälpa kreativa aktörer på traven är en skyldighet för oss som har lyckats etablera oss. Att starta upp en verksamhet är inte enkelt och jag önskar själv jag hade fått mer stöd i början.

Kan du ge några tips till potentiella kulturentreprenörer?
– Det är hårt arbete i början och man får vara beredd att åsidosätta delar av sitt liv, både ekonomiskt och personligt. Man ska vara helt säker på sin idé och känna självsäkerhet om att det är genomförbart och så klart tycka det är roligt från början och se möjligheten att skapa sitt egna drömjobb.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

Kolla in mer på cafedeluxe.se.

Webbyrå mkmedia
Till toppen