Meny

Brewhouse stolt huvudpartner till West Pride


Brewhouse är en välkomnande och tillåtande mötesplats för kreatörer i centrala Göteborg som nu är stolt huvudpartner till kulturfestivalen West Pride – som även flyttar sitt kontor till Brewhouse.

West Pride och Brewhouse i partnerskap

Göteborg ska vara en öppen, kreativ och inkluderande stad där Brewhouse är en stark aktör inom den kulturella och kreativa sektorn. Brewhouse är bland annat en arena för innovativa projekt och affärsidéer. Verksamheten inspirerar till gränsöverskridande möten för ett hållbart samhälle. Ett samarbete med konst- och kulturfestivalen West Pride har funnits länge och nu lyfter vi partnerskapet till en ny nivå.

– Med glädje och stor ödmjukhet kan vi nu titulera oss Stolt Huvudpartner till West Pride, säger Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse. Våra värdegrunder stämmer väl överens, då vi dagligen jobbar med gemenskap, öppenhet och kreativitet. Att dessutom sitta under samma tak som West Pride är en boost, inte bara under festivalperioden!

West Pride har flyttat sitt kontor till Brewhouse där de kan nätverka med ett 70-tal företag. Nu tar Brewhouse och West Pride ett gemensamt grepp för att tillsammans stärka den normkritiska konsten och kulturen i Göteborg och Sverige.

– Det känns både glädjande och mycket spännande när vi nu förstärker vårt samarbete med Brewhouse som blir ny stolt huvudpartner till West Pride, säger Laila Poulsen, ordförande för West Pride. Brewhouse blir också West Prides nya hemvist när vi nu flyttar in. Efter nästan sju fantastiska år på Göteborg & Co ser West Pride med spänning fram emot att kunna utveckla Göteborgs och Västra Götalandsregionens färggladaste festival.

West Pride är en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst och kultur. Göteborgs färgstarkaste festival, helt enkelt. 2014 hade festivalen närmare 250 programpunkter och 120.000 besök. West Pride som genomförs 10-14 juni har fri entré och alla är välkomna.

Läs pressmeddelandet här

Webbyrå mkmedia
Till toppen