Meny

Brewhouse Stolt huvudpartner till West Pride!


Vi får aldrig glömma historien, den kamp som sker på olika sätt runt om i världen i detta ögonblick. Människor som lever i flykt, i rädsla, i utanförskap. Brewhouse tar ställning och är West Prides stolta huvudpartner – vi drivs av en gemensam vision om en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering.

Anna o fasad nyhetsbrev

När jag var i tidiga tonåren kände jag en rädsla över att vara annorlunda, jag hade en önskan att se ut och vara på ett visst sätt, att inte sticka ut. Jag glömmer aldrig när jag satt bakom en stor sten och gömde mig bredvid vår nya skolkompis som bara genom att vara ny i klassen sågs som annorlunda och som ett hot för vissa personer – var kommer rädslan ifrån? Och tio år senare jagas hen att springa ut i skogen för att hen har rosa tröja på sig, byter hållplats varje dag för att hen inte känner sig trygg…

Vi har alla egna erfarenheter som bygger på människors olika rädslor och som krymper människors självkänsla, identitet och rätten att vara den man är sätts ur spel. Vi får aldrig glömma, blunda eller sluta agera. Brewhouse tar ställning och på vår gård flaggas det med regnbågens alla färger denna vecka och det är med glädje vi titulerar oss Stolt huvudpartner till konst- och kulturfestivalen West Pride. Under festivalens färgsprakande dagar finns vi givetvis representerade i Bältesspännarparken där vi välkomnar alla besökare till vårt tält. Men även verksamhetens övriga dagar vilar på en värdegrund som är inkluderande, öppen och tillåtande.

Konst, musik och andra kreativa branscher speglar både dåtiden, samtiden och framtiden och för oss är dessa branscher även en källa till tillväxt och sysselsättning. De bygger vårt samhälle och utvecklar det traditionella näringslivet – det är branscher som är helt avgörande för en stads utveckling. På Brewhouse sker det olika möten varje dag inom dessa områden. Vi tar ställning och vågar testa utan att alltid veta var vi landar. Så välkommen till Brewhouse där nya samtal, idéer och vänskapsband knyts – välkommen till West Prides stolta huvudpartner!

Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse

Webbyrå mkmedia
Till toppen