Meny

Brewhouse presenterar: Singing Being!


Känner du stressen? Känner du pressen? Då kan du skapa inre balans med dina egna vibrationer. Maria Hagberg driver företaget Singing Being som inspirerar privatpersoner och företag att använda egna rösten till att samla och hämta kraft.

Singing Being på Brewhouse i Göteborg

Maria Hagberg är sångerska och låtskrivare och driver egen kör och tar emot stora och små sångelever. All denna sång ser hon inspirerar människor att våga, därför är det viktigt för henne att avdramatisera sången och verkligen tvätta bort prestationsstämpeln som finns.

– Vi kan ju alla sjunga och vi mår bra av det, vi är singing beings och inte bara human beings, förklarar Maria. När jag kom på namnet och insåg detta kändes det som allt föll på plats för mig.

Maria utvecklade sin företagsidé på Brewhouse inkubator under hösten 2014 och är nu ute på företag och gör workshops samt har flertalet privatkunder. Men vad gör då Singing Being speciellt, varför ska man anlita henne?

– Genom mitt företag Singing Being vill jag inspirera människor att våga sjunga. Jag tror jag arbetar lite annorlunda än många andra sångpedagoger. Jag ser sången i ett helhetsperspektiv och ser att sången är så nära kopplad med personligheten. Man kan inte bara jobba med rösten utan att jobba med det som finns under. När vi sjunger är kroppen vårt instrument och då är det viktigt att hålla instrumentet öppet, arbeta bort spänningar och blockeringar som finns i kroppen. Viktigt att inte bara fokusera på rösten utan på hela kroppen.

– Jag är också utbildad röstyogainstruktör. Röstyogan handlar snarare om vad som händer i kroppen när du sjunger/tonar med rösten än om hur det låter. Jag vill komma ifrån prestationstänket, sjunga för att du mår bra av det.

mariagitarr

Mycket forskning visar också på att vi mår bättre om vi sjunger. Stressen minskar, sång förlänger exempelvis utandningen vilket är hälsosamt i jämförelse med den ytliga andning man gärna hamnar i om man är stressad. Att sjunga tillsammans kan till och med vara en teambuilding-aktivitet.

– När man sjunger i kör så slår deltagarnas hjärtan i synk vilket skapar en samhörighet på ett helt nytt plan.

Var ser du Singing Being om fem år?

– Om fem år har intresset för att sjunga ökat ännu mer och Singing Being ett framstående företag inom sång som friskvård. Företaget är etablerat och börjar anlitas av många företag då de ser sångens positiva effekter på sin personal. Singing Being finns på ett kulturcenter som jag driver med andra företag som också arbetar med kultur och hälsa. Vi har ett särskilt program där vi vänder oss till sjukskrivna och arbetslösa för att skapa självkänsla, motivation och livskraft genom att utöva kultur i den form som kunden själv gillar bäst.

Webbyrå mkmedia
Till toppen