Meny

Brewhouse presenterar medlemsföretag: Melisha och Powah Records!


– Jag ska bli nästa Avicii!

Här är hon – Brewhouse bäst bevarade musikaliska hemlighet! Peppande Melisha har tillräckligt med powah att knocka dig och alla du känner. Och hon kan mycket väl bli nästa stora svenska popartist/producent. För 2014 är året hon känner att all musik bara måste nå ut till alla!

Melisha Linnell sätter siktet högt på sitt eget ändå ödmjuka och charmiga sätt. Hon har hållit på med musik sedan hon var elva år då hon ”gjorde bakgrunder” till ett framträdande i skolan i sin Atari-dator. Hon har nu en studio på fjärde våningen i Brewhouse där hon skriver låtar, producerar, mixar och mastrar.

Melisha på Spotify

Sedan 2005 har hon haft eget bolag och levt på att vara konsult och mångsysslare i musikbranschen. Hon har drivit artistskola och jobbat med artistutveckling, producerat egen och andras musik och även jobbat med mixning och mastring och så klart sjungit live på scen i många år. Hon satt i låtskrivarsessions med Robyn redan 2001 och hennes egen process har nu lett henne fram till övertygelsen om att hon klarar av alla delar själv och därför vill försöka fokusera på sin egen artist- och producentkarriär.

– Jag tänkte: tänk om jag dör och ingen får lyssna på mina låtar! Därför startade jag mitt skivbolag Powah Records där jag släppt 50 låtar av de 200 som ligger färdiga.

Powah på Spotify

Hennes specialitet är att få till ett bra sångljud.

– Ja, ljudet och kvaliteten på sången i många av dagens produktioner är uruselt, ofta för att de som gör efterarbetet måste kompensera för saker man missat vid inspelningen. Jag tycker därför att det är viktigt att samma person gör alla delarna i processen, förklarar Melisha.

Melishas studioblogg

Hon tar också emot sångelever i sin studio på Brewhouse, men i huset händer mycket mer än så.

– I Brewhouse nätverkar man på ett annat sätt än på andra platser där jag haft studio. Jag känner många producenter och musiker så jag far och flyger mellan studios i hela huset för att sjunga här eller jobba med någon låtskrivare där. Det passar mig bra!

Webbyrå mkmedia
Till toppen