Meny

Brewhouse presenterar medlemsföretag: varumärkesbyrån Zinkid!


Zinkid är ett relativt ungt bolag som förädlar varumärken och företagsidentiteter. Det drivs av vännerna Karin Isaksson och Ebba Pihl som är mitt i den spännande uppstartsfasen, även om de har lång erfarenhet av den grafiska branschen.

Vad är Zinkid?

– Zinkid AB är en multidisciplinär designbyrå som förädlar varumärken och företagsidentiteter. Vi utvecklar och driver koncept inom områden som facility branding, utställningar, grafisk formgivning och marknadskommunikation. Vi sitter tillsammans med Pocket Commercials och Brüsseldorf på våning 4. Lyckas ni ta er förbi den låsta grinden så har vi ofta dörren öppen och ni är alla välkomna att titta förbi…

foto: Ebba Pihl och Karin Isaksson av Christiaan Dirksen

Hur startade ni? Vad har ni för bakgrund?

– Vi startade Zinkid för ett år sedan i samband med att vi hoppade av från vår gamla byrå där vi arbetat tillsammans i 15 år. Ebba som kreativ chef och Karin som byråchef. Vi kommer båda från den grafiska branschen men har inriktat oss allt mer på facility branding.

Vad är facility branding, förklara?

– Facility branding står för varumärkesstärkande arkitektur och inredning. Facility branding omvandlar en organisation eller ett företags mission, vision och värderingar till ett uttryck i fysisk miljö. En miljö som fungerar som en kommunikationskanal för att uttrycka personlighet, företagskultur och varumärke.

Hur länge har ni haft kontor på Brewhouse och hur hamnade ni här?

– Vi har suttit på Brewhouse i ganska exakt ett år. Det var en kompis som tipsade oss och vi tyckte det kändes spännande få sitta bland andra mindre företag med kreativ inriktning.

Vad jobbar ni med för tillfället, vilka projekt är aktuella?

– Vi har under våren haft ett par stora jobb, dels har vi gjort en helt ny identitet åt ett företag i byggbranschen, dels har vi skapat en mobil workshop-miljö åt Älvstranden Utveckling. Just nu jobbar vi mycket med att bygga nätverk och kundrelationer. Parallellt med detta profilerar vi en kontorsfastighet interiört och exteriört. Vi håller även på att utveckla en serie produkter tillsammans med ett svenskt möbelföretag som ska presenteras på Möbelmässan i februari 2015.

Vad är det roligaste med ert jobb?

– Friheten i att starta eget bolag. Att få prova vår egen förmåga och att vara med i uppstarten. Det andra är att vi träffar så många olika människor. Att få skapa lösningar och förändra tankar och upplevelser. Att vara en del av stora komplexa processer som facility branding ofta innebär och att få bidra med vår kunskap och erfarenhet.

I vilken fas befinner sig ert företag och vad siktar ni mot?

– Vi känner att vi fortfarande är i en uppstartsfas. Vi bygger vidare på vårt nätverk. Målet just nu är att etablera en bred kundbas och ha en stimulerande mix av olika sorters uppdrag. Vi ska ha roligt på jobbet och sprida den glädjen i de samarbeten vi företar oss.

Webbyrå mkmedia
Till toppen