Meny

Brewhouse presenterar medlemsföretag: Preopening Management!


Preopening Management är ett ungt bolag som flyttade in på Brewhouse entréplan så sent som i somras. Gedigen branschkunskap från hotell och restaurang finns dock i överflöd och hösten är fulltecknad, vilket innebär att fler anställda är på väg in.

Ja, Preopening Management vet av egen erfarenhet att efterfrågan på deras tjänster finns bland restauratörer och hotellägare och känslan verkar snarast vara att de vill växa i lagom takt. Utöver Göteborg är man redan engagerad i projekt i både Stockholm och Malmö.

Linda Östling, Preopening Management

Linda Östling berättar att de jobbar med budgetering, avtalsskrivning och projektledning och betonar vikten av att komma med tidigt i processen när något ska göras om eller byggas nytt. De utvärderar vem kunden är för att förstå dennes behov, men även vem kundens gäst är för att se till att så mycket som möjligt blir rätt i ett tidigt skede av processen.

Man har också startat ett dotterbolag som erbjuder utbildningar för serviceyrken och man jobbar där nära exempelvis sommarkrogar som har stor omsättning på personal från år till år och som behöver förstå att även korta utbildningsinsatser genererar merförsäljning.

Linda, vad är Preopening Management och vad jobbar ni med?

– Vi är en samarbetspartner när det kommer till att hitta lösningar inom hotell och restaurang och mötesbranschen. Vi hjälper bland annat våra kunder med affärsutveckling, konceptualisering, upphandling och projektledning. Oftast är vi med i det första skedet när man starta något nytt eller kanske projekterar om ett nytt kök.

Hur startades bolaget? Vad har ni för bakgrund?

– Det startades av Andreas Moene som har bakgrund som kock. Han har bland annat varit på Gothia Towers i många år och jag tror att dom hade svårt att släppa honom 🙂

Hur länge har ni haft kontor på Brewhouse och hur hamnade ni här?

– Inte alls länge, sedan juli i år. Vi kände att vi ville hitta ett ställe som är levande  och där det fanns mycket kreativitet. Brewhouse kändes som ett hus fyllt av sådana som vi och ett hus med möjligheter.

Vad jobbar ni med för tillfället, vilka projekt är aktuella?

– Just nu sitter vi med väldigt många projekt men Gothias nya torn som öppnar väldigt snart är vi är väldigt delaktiga i. Vi är även delaktig i en stor satsning i Vemdalen där vi gör ett projekt tillsammans med arkitektkontoret Bornstein Lyckefors.

Vad är det roligaste med ert jobb?

– Utan att tveka så måste man älska att vara problemlösare. Ingen dag är den andra lik och man måste älska högt tempo.

I vilken fas befinner sig ert företag och vad siktar ni mot?

– Vi är ett ganska nystartat företag. Just nu är det viktigt att växa sakta men säkert.

Webbyrå mkmedia
Till toppen