Meny

Brewhouse presenterar medlemsföretag: Lajvverkstaden Väst!


Sara Podda och Josefin Westborg är övertygade om att deltagande är viktigt, både för inlärning och för att växa som människa. Därför driver de LajvVerkstaden Väst som jobbar med levande rollspel.

Från sitt privata lajvande har de tagit med sig tankar om att den fysiska känslan av att delta är viktig, att det handlar om den egna upplevelsen och att man inte blir bedömd. Kunder kan vara skolor där lajvet gestaltar ett ämne i undervisningen men också företag som vill ta ett mingel eller en konferens till en ny nivå genom att få igång interaktionen.

Sara Podda och Josefin Westborg.

Sara, berätta om LajvVerkstaden och dess verksamhet?
– Vi håller främst på med levande rollspel som pedagogiskt verktyg och kulturform för företag och skolor. Vi ger en möjlighet för vuxna, barn och ungdomar att få tillgång till upplevelsebaserat lärande på sina utbildningar och temadagar. Vår företagsverksamhet bokas via Interaktionskontoret.

Hur startade ni? Vad har ni för bakgrund?
– 2008 startade LajvVerkstaden i Västerås. Vi här i Göteborg ville också hålla på med lajv som pedagogiskt verktyg, men vill inte flytta till Västerås så vi startade LajvVerkstaden Väst som egen ekonomisk förening i Göteborg hösten 2011. Josefin har en bakgrund som speldesigner och medarbetare på GR Utbildning. Jag har min bakgrund som skådespelare och teaterpedagog.

Josefin och Sara förklarar på ett naturligt och självklart sätt hur både kommunikationsövningar och maffialajv kan fungera, de är involverade i jämställdhetsprojekt och föreläser ofta på både Göteborgs universitet och Chalmers. Men företagandet utvecklas hela tiden, LajvVerkstaden Väst deltar i Brewhouse inkubator där de får stöd och coachning.

Hur länge har ni funnits på Brewhouse och hur hamnade ni här? 

– Vi hamnade här för vi behövde en gemensam arbetsplats som inte var någons vardagsrum. När vi kom på att en inkubator kanske vore något för oss, så hittade vi ganska snabbt Brewhouse och kom med som deltagare sommaren 2013.

I vilken fas befinner sig ert företag och vad siktar ni mot?
– Vi är både i försäljningsfas och har våra tentakler ut i företagsvärlden, samt i arrangörsfas då vi har ett stort jobb med skolor i Falkenberg i november. Vi siktar mot att få fler företagskunder och att kunna kombinera utvecklingsarbete med dem och för oss själva.

Vad jobbar ni med för tillfället, vilka projekt är aktuella?
– Vi håller på att söka finansiärer till att utveckla ett koncept tillsammans med spelutvecklingsföretaget Hello There. Och så syr och planerar vi för ”Mysteriet på Vetenskapliga akademin” som är ett lajv i naturvetenskaplig miljö.

Vad är det roligaste och mest givande med ert jobb?
– Att det inkluderar både praktiskt och teoretiskt arbete som kräver alltifrån kreativitet till administration och hantverkskunskap. Ett mångsidigt jobb helt enkelt.

Webbyrå mkmedia
Till toppen