Meny

Brewhouse presenterar: InterAct


Kajsa på InterAct har startat en riktigt intressant verksamhet. Hon jobbar med olikheter i grupper och hos företag och organisationer för att överbrygga de kulturella skillnader man ställs inför i samhället, men framförallt i arbetslivet. Hon försöker få folk att se andras världsbild från deras perspektiv.

Kajsa från InterAct på Brewhouse Inkubator

Vad gör Interact och vad gör du?

InterAct arbetar med olikheter. Vi lever i en global värld och i ett mångfaldssamhälle. Därför är det nödvändigt att kunna interagera över kulturgränser. Tyvärr leder olikheter ibland till kulturkrockar och missförstånd. InterAct höjer kulturkompetensen med interaktiv utbildning så att olikheter istället kan stärka samarbeten och berika resultat.

– Jag föreläser och leder workshops. Är beteendevetare, teaterpedagog och tränare i Interkulturell kommunikation och Konflikthantering. En sak som jag är specialist på är att lära ut till människor som flyttar till Sverige. Om Sverige och svenskarna och hur det funkar med svensk organisationskultur och ledarskap. Svarar på frågor som ” Varför är det så många möten. Är svenskarna rädda för beslut?”. Jag arbetar också med att lära svenskar hur de kan förbättra sin kulturkompetens. Detta som medel för bättre mångfaldsarbete och inkludering. Jag arbetar med värderingsövningar, rollspel, forumspel, samtalsmetoder för stora och små grupper… Utflykter i och upplevelser av svenskt vardagsliv.

Vad är typiskt svenskt?

– Att fika. Det är ett säkert tips till nyanlända att bjuda grannar eller föräldrar på dagis på fika, för då blir man ofta tillbakabjuden. Svenskar är ju annars lite svåra att komma in på livet vi håller på vårt privatliv och vill inte sticka ut för mycket. Likhetssträvan är också stor i Sverige. Det gäller att kunna anpassa sig själv och ändå vara sig själv.

InterAct jobbar med Brewhouse som bas med olikheter i företagskulturer

Vilken är dina målgrupper?

– En tydlig drömmålgrupp är multikulturella team. En annan är expats ( människor som flyttar för att arbeta och bo i ett annat land). Jag gör också jobb för andra tränare och ger fortbildning om hur det går att arbeta med interaktiva metoder.

Hur kommer det sig att du går på Brewhouse Inkubator och vad har det gett dig?

– Jag är en van utbildare men en ovan företagare i färd med att sjösätta nya projekt. Tycker om sammanhanget som Brewhouse ger mig som egenföretagare. Har snabbat på min utveckling av företagandet avsevärt.

Vad jobbar du med i vår?

– Få in nya kundgrupper 😉 Inleder ett samarbete för att arbeta mer med framförallt indier som arbetar inom IT.  Jobbar med en bok om ”Svenskhet”.

Vad har du satt upp för kort- och långsiktiga mål för verksamheten?

– Det kortsiktiga målet är ett lönsamt företag för att driva min egen verksamhet. Det längre att bygga upp ett mångkulturellt företag med flertalet tränare i interkulturell kommunikation och att kunna sprida färdigheter i detta viktiga ämne till fler delar av samhället.

Webbyrå mkmedia
Till toppen