Meny

Brewhouse presenterar: designbyrån Shift Design & Strategy!


Shift Design & Strategy jobbar med både affärs- och produktutveckling. Delägaren Patrik Westerlund pratar lika engagerat om hjärtmassageapparaten Lucas eller dosor som mäter radioaktivitet på kärnkraftverk som processer i företagande. Shifts fokus är just att designa kommersiell framgång, inte ”bara” fina produkter.

Vad gör Shift Design & Strategy?

– Vi är en designbyrå som jobbar mycket med fordonsindustrin och även med sjukvården. Vi vill komma in i ett tidigt skede för att kunna ta ett helhetsgrepp i processen, det är viktigt att produkten och kommunikationen synkas så att helheten upplevs som fungerande. Kunden ska kunna prata pengar och inte bara produkt med oss, vi är unika bland designbyråer eftersom vi även jobbar med affärsutveckling.

Shift Design & Strategy AB är det enda företag i Sverige som tre gånger mottagit Stora Designpriset som ges ut av Teknikföretagen för kommersiellt framgångsrik design. Bland annat för hjärtmassageapparaten Lucas som finns i de flesta ambulanser numera.

Producerar ni en färdig fysisk produkt till era kunder?

– Först skissar och ritar vi och sedan tittar vi tillsammans på en första prototyp. Sedan fortsätter jobbet och vår underleverantör skapar en ny prototyp som kunden får ta ställning till. Men nu har vi beställt en 3D-skrivare som kommer i nästa vecka och då kapar vi en vecka i produktionstid av prototyper. Då kan vi ju själva tillverka prototypen på vårt kontor.

Ni jobbar inte direkt i musikbranschen, men samarbetar ni med några andra Brewhouse-företag?

– Ja, vi skapar ofta lösningar som innefattar en hemsida och trycksaker och då brukar vi jobba med våra grannar Gappio och mkmedia. Det känns tryggt att jobba på detta sätt, både för oss och för slutkunden.

Webbyrå mkmedia
Till toppen