Meny

Brewhouse satsar på jämställdhet i musikbranschen


”Lyssna alltid på din magkänsla Anna och tappa aldrig ditt mod att våga gå din egen väg”. Det är 25 år sedan denna mening stärkte mig inför ett jobbigt avslut, och än idag finns meningen inom mig när osäkerheten ibland är på väg att ta över.

Anna o fasad nyhetsbrev

För mig är det viktigt att ha en person som ibland ifrågasätter, utmanar och ger mig energi att hitta nya lösningar, en person som ger mig nya perspektiv. Denna person har varit olika människor under mitt drygt 40-åriga liv och idag är det en 84-årig kvinna med enorm livserfarenhet, en kvinna som vågar utmana olika normer med stark identitet, värme och hundraprocentig ärlighet.

Det handlar om mentorskap, att dela med sig av sina erfarenheter, att lyssna och ha ett öppet sinne. Mina mentorer ger mig ovärderliga verktyg för att stärka mig i olika sammanhang – och idag ser jag att min största tillgång är min trygghet, även när det blåser som hårdast står jag stabilt på jorden.

Makten Över Musiken är en organisation för ökad jämställdhet inom musikbranschen som sedan 2012 bland annat driver ett mentorskapsprogram för kvinnor som ser en framtid inom branschen med fokus på ledarpositioner. Under våren startas verksamheten upp i Göteborg och projektledare Beatrice Törnros har samlat ihop en kvintett kvinnliga mentorer; Anna Axvi, Live Nation, Mia Samuelsson, Göteborgs Kulturkalas, Åsa Bilén, Liseberg, Harriet Andersson, KB West och undertecknad.

Det känns inspirerande och samtidigt pirrigt att ta steget att kalla mig själv mentor. Vad ska jag erbjuda, vad har jag för erfarenhet och är det intressant och relevant? För mig handlar det mesta om relationer, att bygga tillit mellan människor och allt startar där även denna gång. Det måste ”klicka” mellan mentorn och adepten, förväntningar måste ner på ett papper och det får ta lite tid att bygga denna nya relation. Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad, sammanhanget är helt rätt och jag utlovar total närvaro och engagemang för uppdraget. Och resan innebär även att jag själv lär mig massor, får nya relationer och växer som människa.

Brewhouse kommer dessutom att vara mötesplatsen för Makten Över Musiken under året och precis just nu är ansökan öppen till programmet!

Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse

Webbyrå mkmedia
Till toppen