Meny

Brewhouse kommentar till medias rapportering kring Port du Soleil


Det senaste dygnet har varit hektiskt och turbulent här på Brewhouse. Vi har sedan igår följt medias rapportering kring Port du Soleils fester på Clarion Hotel Post och därmed även börjat utreda om något liknande skett i Gårda. Vi tycker att det är viktigt att all fakta kommer fram och vill därför kommentera.

Brewhouse är ett kulturkluster, en konsertarena, en företagspark och inkubator. Stadsdraget/Beat har sedan Brewhouse startades bedrivit restaurangverksamhet i huset.

I somras bokade Stadsdraget/Beat en event- och konsertlokal hos Brewhouse för att genomföra klubbverksamhet. Detta har de gjort i samarbete med klubben Port du Soleil. Med anledning av de senaste dagarnas rapportering i media kring Port du Soleils klubbverksamhet på Brewhouse vill vi från Brewhouse sida klargöra en del fakta:

  • Stadsdraget/Beat har bokat en lokal av Brewhouse i vilken de, utöver sina egna befintliga lokaler, har bedrivit klubbverksamhet.
  • Stadsdraget/Beat har i sin tur ett avtal med Port du Soleil som bestämde innehållet på klubben.
  • Brewhouse har varit informerade om att Port du Soleil skulle bedriva verksamhet i lokalen som Stadsdraget/Beat har bokat, men vi har inte fått någon information om att representanter för Chat Noir skulle varit involverade i klubbverksamheten i somras.
  • Kontakten med Chat Noir har vad vi vet skett av Port du Soleil. Enligt den information som vi har fått från Stadsdraget/Beat har personer från Chat Noir varit på klubben som privatpersoner och därmed inte anlitats för uppträdanden eller liknande.

Brewhouse fick kännedom om den här beklagliga incidenten genom medias granskning de senaste dagarna. Vad vi förstår så har det brustit i samarbetet mellan Stadsdraget/Beat och Port du Soleil. Vi på Brewhouse har därför avkrävt Stadsdraget/Beat information om detta.

Vi beklagar att detta har hänt i våra lokaler. Detta är helt oacceptabelt och inte förenligt med vår värdegrund. Vi kommer nu att agera för att något liknande inte ska kunna ske igen, till exempel genom att tydliggöra vår värdegrund än mer gentemot våra samarbetspartners och kunder.

Det är väldigt viktigt för oss på Brewhouse att ingen ska kunna ifrågasätta oss eller vår verksamhet som vi är så stolta över. Därför välkomnar vi dialog kring dessa händelser och hoppas att vi får fortsatt möjlighet att föra fram fakta kring vad som faktiskt har hänt.

Med vänlig hälsning

Anna Svensdotter Dimle/Verksamhetschef och Konstnärlig ledare Brewhouse, 031-834100

Webbyrå mkmedia
Till toppen