Meny

Brewhouse direkt från Stim Music Expo på Munchenbryggeriet


Under fem intensiva timmar har Stim Music Expo pågått och levererat intressanta och relevanta diskussioner runt upphovsrätt, tillgång till musik med mera. Det känns viktigt att verksamheter utanför Stockholm tar plats och idag har det i många samtal bevisats att vi på Brewhouse har ett unikt koncept!

BrewhouseSensus

Linda Stenmark från Brewhouse pratar med Magnus Pejlert från Sensus Studieförbund, nationell verksamhetsutvecklare och även en av initiativtagarna till Manifest On Tour.

En intressant debatt handlade om kollektiv kontra friköpt musik där  Oscar Höglund från Epidemic Sound argumenterade för sin musiktjänst där man betalar för tillgång och inte ägande. Upphovsmännen säljer därmed sitt ägande till företaget tvärtemot att få löpande ersättning från Stim beroende på hur mycket musiken spelas.

youtubeStim

Hur kan man jobba med YouTube och hur fungerar ersättningsmodellen? Jeroen Bouwman (partner manager YouTube) och Åsa Carild (International Licensing Manager på Stim) diskuterar.

Upphovsrättens berättigande diskuterades kontra fri konkurrens där lagen ifrågasattes. En musikpanel med bland annat Nanne Grönvall, Anders Wendin och Ralf Gyllenhammar lyssnade och gav kreativ feedback till ett gäng olika musiker och artister.

ikaJonas

Rätt och fel om din musik. Får vem som helst använda din musik utan lov? Vad gör du om du får reda på att din låt används för att föra fram politik du inte gillar? Och vad händer egentligen om du säljer din musik och förhandlar bort rättigheterna till den? Här testades kunskaperna om vilka rättigheter du har som musikskapare i en fartfylld frågesport med Ika Johannesson och Jonas Leksell!

Här kommer dagens lyssningstips: Melinda Borglowe och hennes Sunflower Meadow. Vi är övertygade om att Melinda kommer att breaka stort med ett eget sound och en skörhet som gick rakt in i själen hälsar Linda och Anna från Stockholm.

brewhouse fran ovan

Webbyrå mkmedia
Till toppen