Meny

Brewhouse delar ut 50 000 kronor till vinnaren i kategorin Öppen ansökan – fritt skapande


Personalen på Brewhouse i Göteborg

Hela personalstyrkan på Brewhouse är extra glada över att kunna dela ut 50 000 kronor till vinnaren inom kategorin Öppen ansökan – fritt skapande i idé- och innovationstävlingen The Brewhouse Award vars tävlingsperiod avslutas den 20 oktober. Här tar Brewhouse höjd, bredd och ramarna suddas ut lite i kanterna och det fria konstnärskapet och kreativiteten får utrymme att blomma ut. Och i denna kategori ges även möjlighet för helt nya konstellationer av samarbeten – gärna gränsöverskridande och oväntade kombinationer. Och idén eller projektet måste givetvis rymmas inom de kulturella och kreativa näringarna.

Brewhouse uppdrag är att bidra till ökad lönsamhet och sysselsättning inom just de kulturella och kreativa näringarna, att vara en mötesplats och testarena för innovativa projekt och affärsidéer samt inspirera till gränsöverskridande möten. The Brewhouse Award är därför oerhört viktig för hela Brewhouse verksamhetsutveckling då initiativet stimulerar och uppmuntrar nyskapande idé- och projektutveckling.

”Det känns så häftigt att äntligen kunna presentera hela Brewhouse verksamhet och att den på allvar fungerar som ett kreativt kretslopp”, menar Anna Svensdotter Dimle, verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse.

”Vi är en icke vinstdrivande organisation, vårt mål är att skapa ett än bredare och differentierat näringsliv och påvisa vilken skillnad och positiv effekt konstnärskap, kultur och kreativitet ger för hela vår samhällsutveckling. Och att dela ut 50 000 kronor till vinnaren i tävlingskategorin Öppen ansökan – fritt skapande känns därför extra positivt. Tack vare alla våra gäster som förlägger evenemang, konferenser, konserter eller produktionsrepetitioner hos oss kan detta genomföras – allt överskott från vår externa verksamhet går oavkortat tillbaka till vår talangutveckling och dessa 50 000 kronor är ett bevis för detta”, avslutar Anna.

Dessutom kommer alla vinnare att få möjlighet till affärsutvecklingsstöd genom Brewhouse Inkubator och alla som lämnar in ett bidrag får professionell feedback för att komma vidare i sin utveckling.

Tack alla som lämnat in tävlingsbidrag – nu väntar en spänd jury på att få ta del av allas drömmar och engagemang!

Webbyrå mkmedia
Till toppen