Brewhouse Big Band


Brewhouse Big Band är ett fullskaligt länsstorband för ungdomar mellan 15 – 25 år. Bandet har funnits sedan 2008, repar på Brewhouse en helg i månaden och har vunnit flera nationella utmärkelser.

19598899_1480985641940786_2424551832753863934_n

Brewhouse Big Band


Brewhouse Big Band är ett länsstorband som riktar sig till ungdomar i åldern 15-25 år som delar vårt stora intresse för musik, och speciellt storbandsmusiken. Ungdomarna kommer från kulturskolor, musikskolor, folkhögskolor, estetiska gymnasium eller musikhögskolor.

Det var hösten 2008 som Brewhouse och trumpetaren Lasse Lindgren tog initiativet att starta ett ungdomsstorband i Västra Götalandsregionen. Syftet var, och är fortfarande, att stödja tillväxten inom denna fantastiska genre och att skapa goda förutsättningar för entreprenörskap och/eller högre studier inom musik.

Sedan starten har ungdomsstorbandet bland annat framträtt med Bohuslän Big Band, gjort spelningar på Liseberg, Stockholm Konserthus, Göteborgs Kulturkalas, spelat i olika kulturhus i regionen samt gjort ett antal skolturnéer. 2010 och 2016 korades Brewhouse Big Band till segrare i SM för ungdomsstorband, vilket vi är oerhört glada och stolta över.

Under professionell ledning, med hjälp av inspirerande och kunniga gästlärare, och så klart med ett brinnande intresse och engagemang i botten, driver vi det unika storbandet Brewhouse Big Band.

Varje år arrangeras en provspelning under september månad och detta presenteras på vår hemsida och via sociala medier.

För mer info om Brewhouse Big Band kontakta oss på 031- 83 41 00 eller info@brewhouse.se.

Provspela till Brewhouse Big Band!


Nu söker vi musiker till Brewhouse ungdomsstorband. Ett unikt band med varm ensemblekänsla, musikalitet, konstnärliga utmaningar och smittande engagemang. Allt under ledning av världstrumpetaren och bandledaren Lasse Lindgren.
Inför terminsstarten hösten 2018 söker vi platser i samtliga sektioner, det vill säga:
Saxofon (Baryton, Alt+Tenor), Trombon, Trumpet, Trummor, Piano, Bas och Gitarr.

Plats för provspelning: Brewhouse, Åvägen 24, Göteborg.

Datum: Lördagen den 8 september 2018.

Tid: Gemensam samling kockan 10:00, därefter provspelning under dagen.

Obligatoriskt stycke: Sweet Georgia Brown, improvisation över harmoniken skall även framföras. Se bifogade noter och ljudfil nedan.

Ålder: 15–25 år.

Anmälan: Skicka ett mail till producent Claes Fredholm, claes@brewhouse.se, senast den 2 september med fullständiga kontaktuppgifter och instrument. Ange även biinstrument.

Kostnad: 500 kronor för hela terminen.  En kompletterande avgift på maximalt 1000 kronor per läsår kan behövas tas ut för eventuellt deltagande på läger eller festival.

Repetitioner: Bandet repeterar fredagar kl. 18:00–21:00 och lördagar kl. 11:00–18:00, en helg i månaden. Första repetitionen äger rum 21–22 september.

Övriga repetitionshelger under hösten är 19–20 oktober, 16–17 november och 30 november–1 december.

Konserter: Terminens konsertdatum är preliminärt satt till 16:e alternativt 17:e december.

Det är viktigt att alla bandmedlemmar prioriterar dessa repetitioner och konserter när man antas till bandet. Då ett fulltaligt band är endast 16 musiker är varje person oerhört viktig för hela bandets utveckling.
Varmt välkommen med din ansökan. Tipsa gärna alla musikintresserade ungdomar i din närhet att söka. Att var med i Brewhouse Big Band är en musikalisk resa som toppas med vänskap för livet!

Ett av Brewhouse främsta uppdrag är att vara en katalysator för talanger inom musik. Brewhouse Big Band är ett länsstorband som riktar sig till ungdomar med stort musikintresse från exempelvis kulturskolor, musikskolor, folkhögskolor eller estetiska gymnasium. Bandet har funnits sedan 2008 och repar en helg/månad på Brewhouse i Göteborg. Läs mer på brewhouse.se

 


sweet_georgia_brown

bhbb-turnerar-300x180

Spelningar


Bandet är flitigt bokade för olika konstellationer och konserter. Under förra året hade bandet ett bejublat samarbete med artisten Ebbot på Stora Teatern, spelade på tre jazzfestivaler, på olika gymnasieskolor och hade givetvis konserter på hemmascenen Brewhouse Arena.

Vill du boka Brewhouse Big Band för en spelning, ett event eller vill du att bandet kommer till din skola och spelar tillsammans med andra ungdomar. Kontakta producent Claes Fredholm:

031-83 41 03 eller claes@brewhouse.se

Nationella utmärkelser

 • Brewhouse Big Band är Sveriges främsta ungdomsstorband för andra gången. Bandet vann guld i ungdoms-SM på Stockholms Konserthus i april 2017. Bandet har en varm ensemblekänsla, strålande lekfullhet och briljanta solister. Vi är givetvis oerhört stolta över dessa talangfulla ungdomar.

  Läs juryns motivering nedan.

  “Starka insatser på alla platser. Oklanderligt sektionsspel och hög energi. Bra frasering, klang, time och balans. Lekfullt med energi som nådde över scenkanten. Uttrycksfulla solister och drivande komp.”

Bandledare


 • Lasse Lindgren leder Brewhouse Big Band

  Lasse Lindgren kommer från Göteborg. Redan som femåring förtrollades han av Louis Armstrongs trumpetspel på radion. Ögonblick som blev starten för en lång musikalisk karriär.

  Vid nio års ålder fick Lasse sin första egna trumpet och började ta lektioner. Musikstudier genomfördes sedan på folkhögskolorna Ljungskile, Ingesund samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1984-86.

  Lasse frilansade flitigt som jazz- och leadtrumpetare under studietiden och under hela 80-talet i Stockholm. Lasses första egna band var gruppen Outfront, därefter bildade han ett band som bland annat turnerade med ventilbasunisten och kompositören Bob Brookmeyer.

  Lasse arbetade sedan som jazz- och leadtrumpetare i Sandviken Big Band och under slutet av 90-talet i Bohuslän Big Band och The Danish Radio Jazz Orchestra 1997-2000.

  Numera frilansar Lasse som solist och orkesterledare och vi är både stolta och oerhört glada att ha Lasse som bandledare för Brewhouse Big Band.

Webbyrå mkmedia
Till toppen