Meny

Brewhouse Big Band på GMLSTN JAZZ 10 maj!


Lasse Lindgren och hans unga adepter visar med helgens spelning att Västra Götalandsregionen ligger i framkant när det kommer till att lyfta talanger inom jazzgenren.

Brewhouse Big Band består av 17 individer med fantastisk musikalitet och uttryck. Ledda av bandledaren och jazztrumpetaren Lasse Lindgren vars egensinnighet och energi sprider sig hos både ungdomarna samt publik.

Bandet kommer att spela på nya och moderna musikfestivalen GMLSTN JAZZ i Kviberg lördagen den 10 maj klockan 12:30. Spelningen är gratis och sker på Gothenburg stage.

Brewhouse Big Band är resultatet av ett initiativ från Brewhouse ihop med Lasse Lindgren, som 2008 gjorde slag i sak och startade ett regionalt ungdomsstorband som rönt fina framgångar på jazzscener runt om i Sverige. Blad annat genom utmärkelser som Sveriges ledande ungdomsstorband vid storbands-SM.

Syftet med denna satsning är att stödja tillväxten inom denna genre och skapa goda förutsättningar inför högre studier inom musik. Med professionell ledning, inspirerande gästlärare och med ett brinnande intresse och engagemang har det skapats ett unikt storband, en stolthet för regionen.

Webbyrå mkmedia
Till toppen