Blogg


Arkiv

Kategorier

Charlotte Odbjer ny verksamhetschef på Brewhouse


NY VERKSAMHETSCHEF

Den 3 maj tillträder Charlotte Odbjer som ny verksamhetschef på Brewhouse. Pia Areblad som är Brewhouse styrelseordförande säger att hon är glad över rekryteringen.

— Från styrelsens sida är vi jättenöjda med rekryteringen. Charlotte är en mycket erfaren ledare med stort nätverk. Hon kommer kunna driva verksamheten mot vårt nya fokus; att bli en excellent inkubator inom kreativa näringar med spets inom musik, scen och ny teknik.

Charlotte som tidigare har jobbat som VD på Adapt Event & Expo och som marknadschef på Göteborgs-Posten säger att hon ser fram emot att jobba i Brewhouse kreativa miljö.

— Det känns verkligen inspirerande och jag ser mycket fram emot att påbörja uppdraget och arbetet med att utveckla verksamheten tillsammans med de nya kollegorna, säger Charlotte Odbjer.

 

Länk Brewhouse Incubator

Brewhouse Inkubator erbjuder rådgivning och affärsutvecklingsstöd för entreprenörer, innovatörer och nystartade företag inom kreativa näringar. Med spets inom musik, scen och ny teknik får de som har en hållbar affärsidé stöd i att utveckla sitt företag.

Läs hela inlägget

Här är alla vinnarna i The Brewhouse Award 2020.


THE BREWHOUSE AWARD

Efter kvällens digitala prisutdelningsceremoni i The Brewhouse Award 2020 står det klart vilka som har vunnit i tävlingskategorierna OPEN INNOVATION och GBG FORM 2021.

I tävlingskategorin OPEN INNOVATION vann Selma Björklund med Urban Calculator som är en digital plattform för att enklare designa levande städer med bättre och tryggare stadsmiljöer. I tävlingskategorin GBG FORM 2021 vann upplevelseboxen En plats för alla av Catrin Blomqvist & Therese Stråhle, plädarna Varma Göteborg av Elisabeth Dunker & Ulrika E. Engberg samt kapsylöppnaren Räkan av Elsa Boman.

Pia Dybeck som är tillförordnad verksamhetschef på Brewhouse och juryordförande i The Brewhouse Award är mycket nöjd med årets upplaga av idé- och innovationstävlingen och säger att det aldrig fanns någon egentlig tanke på att ställa in tävlingen trots utmaningen med den pågående pandemin.

— Vi är ju en idé- och innovationstävling så vi blev snarare inspirerade av att jobba i den innovationsandan och ta oss an utmaningen genom att digitalisera de populära momenten med pitchdag och finalgala. The Brewhouse Award är dessutom så mycket mer än bara en tävling. Vi erbjuder vinnarna en plats i Brewhouse distansinkubator där de kan få stöd med att starta, utveckla och driva företag inom kulturella och kreativa näringar.

All information om vinnare, priser och motiveringar finns på https://brewhouse.se/the-brewhouse-award/

Läs hela inlägget

Finalister i Open Innovation


THE BREWHOUSE AWARD

Här är de! Årets finalister i tävlingskategorin Open Innovation i hela Sveriges idé- och innovationstävling The Brewhouse Award.
Efter ett omfattande arbete och genomförd pitchdag har juryn utsett nio finalister som tävlar om att stå som vinnare vid årets digitala prisutdelningsceremoni den 2 december.

Läs mer om tävlingen och tävlingsbidragen på https://brewhouse.se/the-brewhouse-award.

FINALISTER

NATURLÄR
Idégivare: Magdalena Rosinski Sedeborg

EVERYASPECT
Idégivare: Mona Hilal

SYNAPTIC-BRAIN COMPUTER INTERFACE
Idégivare: Dahni Strauss

URBAN CALCULATOR
Idégivare: Selma Björklund

KULTURCONTAINERN
Idégivare: Signe Svensson

HEEDY
Idégivare: Pierre Karlsson och Markus Witte

GOTTLERY
Idégivare: Tilda Wissmar

CONNECTED SAFETY SOLUTIONS
Idégivare: Simon Heimer

FESTIVALPLANETEN
Idégivare: Louise Lindén, Isac Estemyr, Johan Fredrik Karen, Elisabet Sarsenov, Benjamin Löfberg, Erik Tunhult, Emmelie Larsson & Alina Minkova

Läs hela inlägget

Läs om West Swedish Incubators innovationer och entreprenörer


Läs West Swedish Incubators Magazine

Vi är en av Europas mest innovativa regioner!

I över 25 år har vi inkubatorer i Västra Götalandsregionen framgångsrikt stöttat nya företag att utveckla sina innovationer. I vår region finns en bördig innovationsmylla med en stor mångfald av både offentliga och privata organisationer samt initiativ, som föder fram nya innovativa företag med världsunika erbjudanden, produkter och tjänster.

Trots vår begränsade storlek i ett europeiskt perspektiv, fortsätter vi att prestera och rankas idag på plats 12 över de mest innovativa regionerna inom hela EU.

En starkt bidragande orsak till vår framgång är det goda samarbetsklimat som vi utvecklat. För oss är det självklart med ett konstruktivt och prestigelöst samarbete. Styrkan i att hjälpas åt och dela med oss av våra erfarenheter och kontaktnät bidrar till att fler banbrytande innovationer kan bli framgångsrika företag. Vi inkubatorer har topprankats i världen för ett resultatrikt arbete och flera av våra företag för sina innovationer.

Sedan start har inkubatorerna tillsammans bidragit till att utveckla över 1600 nya innovationsföretag och dessa har i sin tur attraherat närmare 10 miljarder svenska kronor i finansiering. Vi verkar inom en rad olika teknik­områden från hållbar energi, läkemedel, hälsa, textil, artificiell intelligens till kulturella och kreativa näringar. Innovations­företagen är verksamma på hela skalan från de minsta partik­larna inom nanomedicin till yttersta frontlinjen inom rymdteknik.

Under de senaste åren har vi åtta inkubatorer även samverkat i ett särskilt EU-finansierat projekt under namnet ”West Swedish Incubators” med stöd av Västra Götalandsregionen, Göte­borgs universitet och oss inkubatorer själva. Målet är att ytterligare vässa erbjudandet till innovationsföretagen genom att dela nätverk, erfarenheter och framgångsrecept. Så skapar vi bättre förutsättningar för de entrepre­nörer som vi jobbar med. Allt för att fler hållbara innovationsföretag från regionen skall etablera sig på en internationell marknad.

”West Swedish Incubators Magazine” ger vi en inblick i den fantastiska innovationskraft som bubblar i Västra Götalands­regionen. Vi besöker ett axplock av de över 200 innovationsföretag som vi jobbar med idag och möter personerna bakom.

Vi hoppas ni får givande och inspirerande läsning!

Vänliga hälsningar,

  • Pia Dybeck, Tf. verksamhetschef Brewhouse
  • Stefan Dinér, VD Borås INK
  • Gunnar Fernström, Tf. VD Chalmers Ventures
  • Malin Jovanovic Gunnarsson, Verksamhetschef Founders Loft
  • Klementina Österberg, VD GU Ventures
  • Eivind Vogel-Rödin, Verksamhetsledare Innovatum Startup
  • Annica Grimberg Lignell, Inkubatorchef Sahlgrenska Science Park
  • Kenneth Johansson, Verksamhetschef Affärsutveckling Science Park Skövde AB – The Game Incubator
Läs hela inlägget

Vi såg en möjlighet att ta idén vidare och kunna hjälpa fler människor


THE BREWHOUSE AWARD

Förra året vann Bikelock tävlingskategorin Young Innovation i The Brewhouse Award med sin låsbara mutter som motverkar cykelstölder. Ta del av Bikelocks VD, Edvin Brogelands tankar om The Brewhouse Award och vad som har hänt sedan vinsten.

— Vi sökte till The Brewhouse Award eftersom vi ville ta vår idé till nästa nivå. Vi såg en möjlighet att ta idén vidare och kunna hjälpa fler människor. Vi är mycket tacksamma för vinsten och pengarna som kommer att gå till att starta aktiebolag. Så det kommer att vara till jättestor hjälp, säger Edvin.

En innovatin lösning

Motiveringen till vinsten gjorde gällande att Bikelock hade ”en innovativ lösning på ett problem som alla kan känna igen sig i. Smart, skalbar och med stor potential”. Just ordet innovation är något som Edvin har funderat på och som han tycker inte nödvändigtvis måste har med tekniska lösningar att göra.

— En innovation är när man ser ett behov eller ett problem och tänker utanför boxen för att hitta en lösning. En innovation måste inte vara en teknisk pryl, vilket många verkar tro, utan det kan lika gärna vara ett tillvägagångssätt eller ett nytt sätt att tänka.

Deal med Jula

En hel del har hänt för Bikelock sedan de vann kategorin Young innovation i The Brewhouse Award och fokus har legat på att få ut produkten på marknaden. Bland annat har de lyckats få till en deal med Jula och fortsatt arbetet med att få in produkten i cykelaffärer i hela landet. Edvin vill avslutningsvis uppmana andra som funderar på att vara med och tävla i The Brewhouse Award att ta chansen.

— Sök! Det skadar inte. Även om man inte vinner så får man chansen att medverka på en supertrevlig gala och får mycket bra feedback om sin idé.

 

Tävla i årets upplaga av The Brewhouse Award fram till 30 september

https://brewhouse.se/the-brewhouse-award

 

Läs hela inlägget

Ta chansen! Det är en fantastisk upplevelse


THE BREWHOUSE AWARD

Förra året utsågs Rawstraw till Årets Shooting Star i The Brewhouse Award med sina klimatsmarta engångssugrör av skånsk råghalm. Ta del av Rawstraws grundare, Elise Lindows tankar om The Brewhouse Award och vad som har hänt sedan de tävlade.

— Jag har för mig att vi blev rekommenderade att söka och tyckte att det lät som en rolig upplevelse. Dessutom saknade vi att få tävla och utmanas i vårt företagande. För mig handlar entreprenörskap om just förverkligande av drömmar och idéer, möjligheter och risktagande säger Elise Lindow.

Rawstraw startades som ett UF-företag hösten 2018 men drivs idag som ett aktiebolag. I utmärkelsen Årets Shooting Star ingick 20 000 SEK i kreativa timmar hos den kreativa byrån Bacill. En vinst som Elise säger har hjälpt företaget framåt i sin utveckling.

— Ja, vi har fått hjälp av Bacill med mycket inom grafisk design och finslipning av vår företagsprofil, vilket vi är superglada för.

Elise är tydlig med vad hon vill ge för råd till andra som funderar på att vara med och tävla i The Brewhouse Award.

— Ta chansen! Det är en fantastisk upplevelse med många intressanta människor att nätverka med, roligt upplägg med de olika tävlingskategorierna samt att det avslutas med en underbart trevlig galakväll, säger Elise Lindow.

 

Tävla i årets upplaga av The Brewhouse Award fram till 30 september

https://brewhouse.se/the-brewhouse-award

Läs hela inlägget

The Brewhouse Award bidrog till att stärka vårt självförtroende


THE BREWHOUSE AWARD

Förra året vann HeroSight The Brewhouse Award med sin AR-lösning som möjliggör simuleringsträning av nödsituationer för bland annat polis, brandmän och ambulanspersonal. Ta del av HesoSights grundare och VD, Daniel Kindstrands tankar om The Brewhouse Award och vad som har hänt sedan vinsten.  

– Till en början var vi lite tveksamma till att tävla då vi kände att vi var i ett ganska tidigt stadie. Tävlingen var tydlig med kravet om ett hållbarhetstänk och en del av våra rådgivare tyckte inte alls att vi hade en hållbarhetsprägel. Samtidigt tyckte andra att det var självklart att vi hade en hållbarhetskoppling, säger Daniel Kindstrand. 

– Det var väldigt roligt att det gick väl. The Brewhouse Award bidrog till att stärka vårt självförtroende när det kommer till hållbarhet, och självförtroende är så viktigt när det gäller att fortsätta på den inslagna vägen. 

Mycket har hänt sedan vinsten i The Brewhouse Award 2019. HeroSight har varit både i London och Paris och påbörjat sin internationalisering. Detta samtidigt som intressenter från andra länder har börjat få upp ögonen för deras arbete. 

– Ja, vi blev kontaktade av U.S. Air Force och Pentagon i början av sommaren, så i juli fick vi göra en specialdemo för det amerikanska försvaret. Den dialogen är fortfarande pågående så vi får se framöver vad det landar i. 

För Daniel betyder entreprenörskap kreativitet, innovationsdrivet skapande och att följa en vision. Han delar gärna med sig av sina tankar om varför det är så viktigt med tävlingar som The Brewhouse Award. 

– Tävlingar är jätteviktiga, både för en själv som entreprenör och för teamet. Man behöver positiv feedback och springer tre gånger snabbare efter en sån här sak. I början av utvecklingen känns det ofta som 100-meterssprintar fast det i slutänden är ett maraton som vi ska ta oss igenom. Jag och hela HeroSight-teamet behöver de här positiva milstolparna längs vägen för att orka springa de resterande 42 095 metrarna.

Se filmen om HeoSights arbete på https://www.youtube.com/watch?v=e2ouQoq8Q9I&feature=youtu.be

 

Tävla i årets upplaga av The Brewhouse Award på

https://brewhouse.se/the-brewhouse-award

 

 

Läs hela inlägget

Ny uteplats på Brewhouse


Nu har Brewhouse äntligen fått en ny vacker träterrass – utformad i tre nivåer med kvällsbelysning, blomlådor i industridesign samt handsmidda räcken med infälld belysning.

Här finns rum för både matservering, evenemang och nya möten mellan människor. Här kommer både entreprenörerna i Brewhouse Incubator, kreatörerna i Brewhouse många musikstudios samt kulturföretagen med kontor i byggnaden träffas och hitta nya samarbeten för framtiden.

Bäst av allt är att Higab har samarbetat med Creative Point på Brewhouse för att låta deras expertis leda väg i att göra den nya terrassen till en tillgänglig och inkluderande miljö.

Välkomna!
Brewhouse

Läs hela inlägget

The Brewhouse Award 2020


PRESSMEDDELANDE

Vid midnatt, natten till 14 augusti öppnar tävlingsperioden för årets upplaga av The Brewhouse Award; kulturfabriken Brewhouse egen idé och innovationstävling inom de Kulturella och Kreativa Näringarna*.

Jonathan Larsson som är koordinator för The Brewhouse Award säger att han tror att tävlingen under rådande omständigheter kan komma att bli viktigare än någonsin.

– Många inom de konstnärliga och kreativa yrkena, som tävlingen vänder sig till, har förlorat både uppdrag och anställningar. Jag tror att tävlingen kan bli någonting positivt för många att samlas kring. Man inspireras att ta tag i den där idén som man har gått och burit på och tar chansen att få den bedömd av The Brewhouse Awards jury som består av 32 personer med spetskompetens inom alla 15 branscher inom de Kulturella och Kreativa Näringarna, säger Jonathan Larsson.

Årets Nyhet

Årets nyhet är tävlingskategorin GBG FORM 2021 som vänder sig till kreatör, designers, formgivare, slöjdare och konsthantverkare som har en idé om en jubileumsprodukt till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

– GBG FORM 2021 är ett samarbete mellan Brewhouse och Göteborg & Co där vi tillsammans vill lyfta fram stadens verksamma kreatörer, designers, formgivare, slöjdare och konsthantverkare, samtidigt som tävlingen tar fram en unik produkt med konstnärlig höjd som stärker Göteborg som form- och designstad, säger Jonathan Larsson.

– Det känns väldigt inspirerande att vi kan fortsätta samarbetet med Göteborg & Co från förra året då vi tog fram en jubileumslåt till hela Göteborgs 400-årsfirande.

 

TIPS: Missa inte livesändningen om tävlingskategorin GBG Form 2021. // Fredag 14 augusti klockan 10.00 // Instagram @goteborg2021

 

TÄVLINGSPERIOD

Tävla 14 augusti till 31 september på https://brewhouse.se/the-brewhouse-award/

 

TÄVLINGSKATEGORIER

GBG FORM 2021 – Det här är kategorin för dig som är kreatör, designer, formgivare, slöjdare eller konsthantverkare och har en idé om en jubileumsprodukt till Göteborgs 400-årsjubileum.

OPEN INNOVATION – Det här är en öppen och bred kategori för dig som har en affärsidé eller innovation inom de Kulturella och Kreativa Näringarna.

 

*De Kulturella och Kreativa Näringarna
• Arkitektur • Design • Film • Foto • Konst • Kulturarv• Litteratur
• Media och marknadskommunikation • Mode • Musik • Måltid • Scenkonst
• Slöjd och konsthantverk • Spelutveckling • Upplevelsebaserat lärande

Läs hela inlägget

Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg


THE BREWHOUSE AWARD

Den 31 januari vann Katarina Hemlin kategorin Music Innovation i The Brewhouse Award vilket innebär att hennes låt ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg” har blivit jubileumslåt för hela Göteborgs 400-årsfirande 2021.

Trots att snart 5 månader har gått sedan vinsten och att hon nu är aktuell med både en dokumentär och release av jubileumslåten, så medger Katarina att hon ännu inte förstått vidden av segern.

– Det är fortfarande så att man kommer på sig själv med att tycka att allt som händer är väldigt konstigt. Jag har fått spela in i en riktig studio och har spelat in en dokumentärfilm. Sen har jag också fått spela live på Nefertiti som förband till Mats Westling vilket var väldigt kul, säger Katarina.

Två releaser

I går släpptes dokumentären om Katarina Hemlin på Youtube och Idag 12 juni är det release för den nyinspelade versionen av jubileumslåten, något som Katarina verkligen ser fram emot.

– Det ska bli jättekul. Jag vet att det har ändrats lite i den så jag har inte hunnit höra slutversionen än. Men det kommer säkert att bli jättefint, det tror jag. När jag skrev och spelade in låten hade jag precis börjat jobba i Garageband så jag hade inte hittat reverbet än. Den versionen jag gjorde är väldigt rå om man jämför med den nya versionen. Den är definitivt allsångsmässig. Det tycker jag om.

Aldrig ångrat sig

Så här i backspegeln kan Katarina konstatera att hon aldrig har ångrat att hon skickade in låten till The Brewhouse Award, även om hon egentligen inte trodde på seger.

– Jag hittade ett anteckningsblock med lite nedskrivna idéer från när jag skrev låten. Så upptäckte jag att jag hade skrivit nästan som dagbok under den perioden. Det verkar som att jag var rätt arg på mig själv för att jag la ner en massa tid på det här när jag ändå inte trodde att jag skulle vinna, säger Katarina.

– Men jag ångrar inte att jag ställde upp. Även om jag inte trodde att jag skulle vinna så ville jag verkligen skicka in något. Det kändes viktigt att vara med.

 

Dokumentär – Lär känna låtskrivaren Katarina Hemlin: https://www.youtube.com/watch?v=Wz7H-xXcXcM

Jubileumslåten ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg”: https://open.spotify.com/track/0jaQpJLU7XbnHhhY5Kl7Bu?si=2KZSNPtpSBmKBpifywdj0w

 

Jubileumslåten är ett samarbete mellan Brewhouse och Göteborg & Co/Göteborg 400 år 2021.

Läs hela inlägget

Webbyrå mkmedia
Till toppen