Meny

Anna Svensdotter Dimle! Juryordförande för The Brewhouse Award 2017.


Anna Svensdotter Dimle är valthornisten från Dalarna som lämnat det professionella musikerlivet för att leda utvecklingen på Kulturfabriken Brewhouse i stadsdelen Gårda i Göteborg. Dessutom är Anna juryordförande för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling för de kreativa branscherna.

Anna brinner för kultur, kreativitet och innovation, att hitta nya vägar och framför allt att se människor utvecklas och växa. Anna är verksamhetschef och konstnärlig ledare för Brewhouse där mer än 50 kreativa företag samsas och driver sina verksamheter. Inom Brewhouse finns även affärsutvecklingsstöd, så kallad inkubatorverksamhet, för start-ups inom kulturella och kreativa branscher och idag utvecklas närmare 30 företag och projekt inom olika program.

Ett annat fokusområde är talangutveckling som bland annat innehåller ungdomsstorbandet Brewhouse Big Band. I våras tog bandet hem SM för ungdomsstorband och är en stor framgångssaga.

I hjärtat av fabriken finns Brewhouse Arena som numera är en av Göteborgs mest nyskapande event och konsertarenor, alltid med en hög kreativ och konstnärlig nivå.

– Målet med vår verksamhet är att vi ska generera hållbar och långsiktig tillväxt och sysselsättning inom våra branscher. Vi vill även inspirera till gränsöverskridande samverkan, skapa nya mötesplatser och testarenor där idéer, projekt och människor får möjlighet att utvecklas och växa.

Anna är valthornist från början och utbildade sig på Högskolan för scen och musik i Göteborg och avslutade studierna i Lyon. Därefter var hon verksam i olika svenska orkestrar under ett tiotal år. Dessutom har Anna lagt till två år på projektledarutbildningen Kulturverkstan, marknadsföring på universitetet, affärscoachning mm.

Anna poängterar sin passion för att lära, att utvecklas och utmana sig själv. Det glimrar till av tävlingslust i Annas ögon när hon beskriver känslan av att hitta lösningar som andra inte ser. Att vara chef på Brewhouse kräver just att vara modig, uthållig och vara snabb på att ändra riktning när det krävs.

Anna är tacksam för sina erfarenheter som musiker och att vara entreprenör och känner att det skapar trovärdighet i hennes nuvarande roll.

– Att hela vårt team har erfarenhet och spetskompetens inom våra kreativa branscher är extremt viktigt, det bygger vårt förtroende, menar Anna.

En av Brewhouse starkaste marknadsföringskanaler är The Brewhouse Award – en plattform för att ge nya idéer, projekt och innovationer en chans att etableras och växa.

– Vi på Brewhouse vet att det går att förändra och utveckla världen med utgångspunkt i kulturella och kreativa branscher och därför arrangerar vi årligen The Brewhouse Award. Våra branscher står för en stor del av vårt lands tillväxt både när det gäller omsättning och sysselsättning som ger långsiktiga effekter inom hela samhällsutvecklingen.

En bidragande orsak till att The Brewhouse Award är på väg mot nationellt genomslag är bland annat jurysammansättningen. Årets jury består av drygt 40 noga utvalda personligheter, kreatörer och entreprenörer från näringsliv, akademi och offentlig verksamhet. Juryn finns representerad i hela landet och har dessutom spetskompetens inom alla 15 branscher inom de kulturella och kreativa näringarna*.  

Bland annat deltar Alexander Graah, VD Dr Denim, Ingrid Elam, Dekan och professor Göteborgs Universitet Konstnärliga Fakulteten, Elin Frendberg, VD Swedish Fashion Council, Eva Halvarsson, VD Andra AP Fonden och Sung-Kyu Choi, Global Head of Content Operations Spotify.

Delar av 2017 års jury

Förstapristagarna i de tre kategorierna Av och med unga, Sociala innovationer och socialt entreprenörskap samt Öppen ansökan – fritt skapande vinner vardera 50 000 kronor. Dessutom får alla vinnarna affärsstöd, mentorskap och andra vinster som skall ta idén till förverkligande.

– Jag hoppas att vi inspirerar människor i hela landet att vara med och tävla, det här kan vara starten på en helt ny väg.

I år vill Brewhouse dessutom öka mångfalden bland bidragen. Anna önskar se en större bredd i alla tre kategorier.

– Vi vill jämna ut det glapp som finns idag. Exempelvis vill vi inspirera fler tjejer att söka till kategorin ”Av och med unga”, där killar i dag är överrepresenterade.

En annan utmaning är den lokala aspekten. Kreatörer och innovatörer från storstäderna väljer att skicka in bidrag i större utsträckning än resten av landet.

– Vi vägrar tro att bra idéer är ett storstadsfenomen. Jag själv är från landsbygden och vet vilken kraft, kreativitet och kunskap som finns utanför storstäderna. Vi på Brewhouse drivs av visionen att nå ut i hela Sverige och vill skapa en inkluderande tävling som inspirerar en större målgrupp att tävla, fortsätter Anna.

– Och till sist måste jag säga att jag har världens roligaste och mest utvecklande arbete och känner stor ödmjukhet över att tillsammans med mina kollegor få utveckla och bygga vår verksamhet. Vi står aldrig stilla utan laborerar och vågar förändra och byta riktning – och vi gör skillnad på allvar!

*Kulturella och kreativa näringar: Arkitektur • Design och formgivning • Film • Foto • Konst • Kulturarv • Litteratur • Media och marknadskommunikation • Mode • Musik • Måltid • Scenkonst • Slöjd och konsthantverk • Spelutveckling • Upplevelsebaserat lärande

Tävla och läs om The Brewhouse Award på brewhouse.se.  Tävlingsperiod 1 september – 31 oktober. Pitchdag för finalister 9 januari 2018 och galafinal/prisutdelning 19 januari. The Brewhouse Award delfinansieras av Business Region Göteborg och Västra Götalandsregionen. 

Webbyrå mkmedia
Till toppen

Om cookies

För att vi ska kunna spara dina val av cookies placeras även "nödvändiga cookies" som inte kräver ditt samtycke. Se cookiepolicy här. Placeringen av cookies innebär dessutom att vi behandlar dina personuppgifter. Se integritetspolicy här.

Cookiepolicy

Ditt samtycke gäller domänen: brewhouse.se
Cookiepolicyn uppdaterades senast: 2022-09-27

Integritetspolicy

Visa detaljer om cookies som används på vår hemsida

Nödvändiga cookies behövs för att för att webbplatsens grundläggande funktioner ska fungera korrekt och för att vi ska kunna spara ditt val av cookies.

 • cookies_set

  Syfte: Sparar besökarens val av cookies.
  Utfärdas av: mk cookie master
  Livslängd: 1 år

  Domän: brewhouse.se

 • selected_cookies

  Syfte: Sparar besökarens val av cookies.
  Utfärdas av: mk cookie master
  Livslängd: 1 år

  Domän: brewhouse.se

Statistiska cookies hjälper webbplatsens ägare att förstå hur besökare interagerar med webbsidan genom att samla in och rapportera dessa uppgifter.

 • _ga

  Syfte: Används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen.
  Utfärdas av: Google Analytics
  Livslängd: 2 år

  Domän: brewhouse.se

 • _gid

  Syfte: Används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen.
  Utfärdas av: Google Analytics
  Livslängd: 1 dag

  Domän: brewhouse.se

 • _gat

  Syfte: Används för att läsa och filtrera förfrågningar från bots. Om Google Analytics distribueras via Google Tag Manager kommer denna cookie att heta _dc_gtm_.
  Utfärdas av: Google Analytics
  Livslängd: 1 minut

  Domän: brewhouse.se

På webbplatsen brewhouse.se använder vi så kallade cookies för att analysera hur vår hemsida används i syfte att optimera och förbättra hemsidan. Du väljer själv om du vill ge samtycke till vårt användande av cookies och kan när som helst ändra användandet av cookies genom att klicka här.

Brew House Göteborg ansvarar för placering av cookies på hemsidan och är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter som samlas in av dessa. För mer information om vår behandling av dina personuppgifter, se vår integritetspolicy.

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som placeras på din enhet (dator/mobil/surfplatta som har tillgång till internetuppkoppling) av hemsidan du besöker – om du ger samtycke till detta. Cookien kan till exempel känna igenom dig som användare när du besöker vår webbplats och gör det möjligt att komma ihåg viktig information som gör ditt besök bekvämare och ger en förbättrad användarupplevelse. Cookies är så kallade passiva filer som inte kan sprida farlig programvara eller virus på din mobila enhet eller dator.

Det finns två typer av cookies, permanenta cookies och sessionscookies. På brewhouse.se använder vi både permanenta cookies och sessionscookies. Permanenta cookies sparas som en fil på datorn under en viss tid tills servern som placerat dem, eller du som besökare väljer att radera dem. Sessionscookies lagras temporärt när du som besökare är inne på hemsidan och försvinner när du stänger din webbläsare.

Cookies kan även delas upp i förstahandscookies och trejdeparscookies. Förstahandscookies placeras av hemsidan du besöker medan tredjepartscookies placeras av en annan webbplats. På brewhouse.se använder vi både förstahanscookies och tredjepartscookies.

Hur du undviker cookies

När du besöker vår webbplats kan du neka till alla eller vissa typer av cookies. Du kan även återkalla eller ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka här.

Du kan även blockera cookies genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Då kommer din webbläsare automatiskt neka till cookies eller informera dig när en hemsida begär att få lagra cookies.

Efter ditt besök kan du granska och radera de permanenta cookies som har lagrats i din webbläsare. I listan nedan ser du namnet på de cookies brewhouse.se sparar så att du enkelt kan identifiera dem.

Här hittar du mer information om hur du hanterar cookies i din webbläsare:

Cookies som används av tredje part

På brewhouse.se kan det finnas innehåll som bäddas in från YouTube. YouTube placerar cookies i din webbläsare när du besöker youtube.com eller när du trycker på inbäddat innehåll från YouTube som finns på vår hemsida. Brew House Göteborg kan inte styra över dessa cookies eller de personuppgifter och information som kan komma att samlas in. Brew House Göteborg använder inte de tjänster för riktad marknadsföring som erbjuds av YouTube. Därmed behöver du som användare kontrollera YouTubes hemsida för att få ytterligare information om hur de hanterar cookies, vilken information de samlar in och hur du kan ta bort eventuella tredjepartscookies.

Cookies som används på brewhouse.se

Nödvändiga cookies behövs för att för att webbplatsens grundläggande funktioner ska fungera korrekt och för att vi ska kunna spara ditt val av cookies.

 • cookies_set

  Syfte: Sparar besökarens val av cookies.
  Utfärdas av: mk cookie master
  Livslängd: 1 år

  Domän: brewhouse.se

 • selected_cookies

  Syfte: Sparar besökarens val av cookies.
  Utfärdas av: mk cookie master
  Livslängd: 1 år

  Domän: brewhouse.se

Statistiska cookies hjälper webbplatsens ägare att förstå hur besökare interagerar med webbsidan genom att samla in och rapportera dessa uppgifter.

 • _ga

  Syfte: Används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen.
  Utfärdas av: Google Analytics
  Livslängd: 2 år

  Domän: brewhouse.se

 • _gid

  Syfte: Används för att förstå hur besökaren navigerar runt på webbplatsen.
  Utfärdas av: Google Analytics
  Livslängd: 1 dag

  Domän: brewhouse.se

 • _gat

  Syfte: Används för att läsa och filtrera förfrågningar från bots. Om Google Analytics distribueras via Google Tag Manager kommer denna cookie att heta _dc_gtm_.
  Utfärdas av: Google Analytics
  Livslängd: 1 minut

  Domän: brewhouse.se

Dataskyddsförordningen är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i Dataskyddsförordningen eller annan lag.

Brew House Göteborg är ansvarig för all behandling av personuppgifter som sker inom Brewhouse verksamhet. Brew House Göteborg värnar om den personliga integriteten och strävar efter att i alla sammanhang skydda den personliga integriteten för alla enskilda som är i kontakt med oss.

Brew House Göteborg behandlar personuppgifter för vårt uppdrag att tillhandahålla inkubatorverksamhet. All behandling av personuppgifter inom Brew House Göteborg syftar till att stödja detta uppdrag.

Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är uppgifter som på kan kopplas till en fysisk person. Namn, personnummer och även e-postadress och telefonnummer är exempel på personuppgifter. Bilder, film och ljudupptagningar är också personuppgift, om det är möjligt att identifiera enskilda personer.

Behandling av personuppgifter

Enligt Dataskyddsförordningen omfattas i stort sett allt som kan göras med personuppgifter såsom att samla in, registrera, lagra, bearbeta, rätta, överföra eller radera. All behandling omfattas av kraven i Dataskyddsförordningen oavsett om behandlingen sker elektroniskt eller manuellt.

Brew House Göteborg behandlar dina personuppgifter enligt de rättsliga grunder som finns i Dataskyddsförordningen. I de fall där vi begär ett samtycke från dig kan du återkalla detta samtycke. Personuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet eller en uppgift av allmänt intresse är tillåten utan samtycke. Vi sparar dina personuppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ändamålet med behandlingen.

Hur har vi fått dina personuppgifter?

Hos Brew House Göteborg registreras dina personuppgifter när du t.ex. skickar e-post till oss eller kontaktar oss via någon av våra digitala kanaler. Då kan vi behöva lagra dina personuppgifter. Samma gäller när du väljer att prenumerera på nyhetsbrev eller annan information från oss.

Tänk på att om du använder sociala medier, till exempel Facebook eller LinkedIn, för att komma i kontakt med oss, så överförs informationen samt personuppgifter alltid till tredje part (företaget/organisationen som driver det sociala mediet). För din egen skull rekommenderar vi dig att inte skicka känslig information till oss via sociala medier.

Hur skyddas dina uppgifter?

Brew House Göteborg är skyldig att se till att personuppgifterna skyddas av lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder. Brew House Göteborg säkerhetsställer en säkerhetsnivå som är lämplig i förhållandet till eventuella risker i samband med personuppgiftsbehandlingen.

Dina rättigheter när dina personuppgifter behandlas hos oss

Dataskyddsförordningen ger dig rättigheter att

 • Begära tillgång till dina personuppgifter
 • Begära rättelse eller radering eller begränsning av behandling, av dina personuppgifter. (Det kan finnas bestämmelser som anger att personuppgifterna inte får raderas eller begränsas t.ex. arkivlag och då är det dessa bestämmelser som gäller.)
 • Begära dataportabilitet
 • Invända mot behandling av dina personuppgifter. (I så fall kommer Brewhouse inte att fortsätta behandla uppgifterna om vi inte är tvungna av andra orsaker t.ex. att det finns rättsliga grunder.)
 • Klaga på vår behandling av dina personuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten

På Integritetsskyddsmyndighetens webbplats kan du läsa om dina rättigheter när det handlar om dina personuppgifter:

Personuppgiftsansvar

Brew House Göteborg är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter inom föreningen.

Frågor?

Har du några frågor angående hanteringen av personuppgifter kan du kontakta oss via inkubator@brewhouse.se eller 031-83 41 00.