Meny

Baard Larsson om Brewhouse Inkubator


Baard Larsson är en norsk illustratör och konstnär som jobbar med olika analoga tekniker för att sedan bearbeta materialet digitalt. Illustrationerna framstår ofta som lösa, levande och groteska. Han levererar innehåll till olika kundkategorier nu när han gått från att syssla med en hobby till att ha skapandet som jobb. Här berättar Baard mer om sin tid på Brewhouse Inkubator (sista ansökningsdag inför vårterminen är i morgon klockan 12:00!)

baard

Vem skulle du uppmana att söka till Brewhouse Inkubator?

– Jag skulle gärna sett fler självständiga konstnärer här. Jag tror ni har en jättebra grej på gång och det är en krävande men väldig spännande grupp att jobba med som kan ge väldig mycket cred om ni lyckas.

Vad skiljer Brewhouse från andra aktörer som du varit i kontakt med?

– Jag har inte varit i kontakt med andra aktörer. Det har aldrig varit aktuellt eftersom Brewhouse var den första inkubatorn jag såg som faktisk jobbade med kulturella och konstnärliga aktörer

Vad har tiden på Brewhouse gett dig?

– Mitt konstnärskap är inte längre bara min hobby, den är mitt jobb. Och det börjar bli på riktig. Det har varit fantastisk att få stöd, bli tagen seriöst och att få råd och hjälp från folk som faktiskt tror på mig och vill hjälpa mig till att utveckla mig på mina premisser. Jag skulle aldrig ha orkat vara med på en inkubator som hade haft ett mycket större vinstfokus. Det som jag tycker ni lyckas bäst med är att hitta dom olika aktörernas styrkor, att se dom olika individernas önskemål och fokusera på att nå ett mål MED dom i stället för att ha vinstsyfte som mål. Konstnärliga och kulturella verksamheter är arbetsplatser också. Det finnas alltför få som fattat det.

Hur har ditt entreprenörskap förändrats under din tid på Brewhouse?

– Mycket mer nischat, och jag är inte rädd for att vara det heller utan ser klara fördelar med att vara det. Samtidig som jag börjar bredda mig utifrån det igen.

Jobbar du aktivt med kunder nu och hur ser utvecklingen ut framöver?

– Jag kan fortfarande inte leva 100% av det jag gör, det er en bit till för jag är där (eller inte) men det ser väldig mycket mer realistiskt ut nu än det gjorde för ett år sedan. Jag jobbar aktivt med kunder och har väldig mycket projekt på gång för framtiden. Det gäller bara att ge det tid och att hitta rätt kunder som kan bli intresserade.

Webbyrå mkmedia
Till toppen