Meny

Arkitekt med miljöhänsyn i juryn för The Brewhouse Award


Arkitekt med miljöhänsyn i juryn för The Brewhouse Award

Efter att ha varit anställd och delägare i ett större kontor under många år startade Ann-Louise Roldin egen verksamhet för 18 år sedan. De är flera arkitekter som delar en vindslokal centralt i Göteborg, där de samarbetar och för en dialog kring det mesta. Och nu blir det även dialog kring tävlingsbidrag i The Brewhouse Award för henne.

Valet att bli arkitekt var för Ann-Louise Roldin en önskan att kunna vara med och påverka och gestalta. Valet att arbeta i egen verksamhet ger henne en slags frihet att välja. Ann-Louise värdesätter annars närhet till både skog och trädgård, hon är en odlare och tror på naturens kraft. I det större perspektivet värnar hon om en tillvaro och ett samhälle som ska spegla hållbarhet, miljöhänsyn och vara giftfritt. Hon ser fram emot att se vad som möter henne i juryn för The Brewhouse Award.

– Jag är nyfiken och tycker att det ska bli spännande att få ta del av nytänkande i alla dess former i The Brewhouse Award. Hoppas att jag med min bakgrund kan vara delaktig till att ge nya förmågor och idéer en god start. Rollen som arkitekt är många gånger samordnande av behov och olika viljor, tekniska och ekonomiska förutsättningar samtidigt som en grundläggande idé ska fås att bära hela vägen. Ser framför mig att jag kan ha en helhetssyn och förhoppningsvis hitta originalitet.

Arkitekt med miljöhänsyn i juryn för The Brewhouse Award

 

Vilka kvaliteter bör en entreprenör besitta?
– Det är viktigt att inte ha förutfattade meningar, man ska se möjligheter och vara lyhörd, envis och inte rädd för att experimentera. Kreativitet är grundläggande i all verksamhet och i all utveckling anser jag. Kultur är sättet vi är och hur vi gör, mycket behöver utvecklas för att ge alla det livsrum som man kan önska.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

För Ann-Louise kontaktuppgifter, gå in på asken.nu.

Webbyrå mkmedia
Till toppen