Meny

Arkitekt från Wingårdhs i juryn för The Brewhouse Award


Arkitekt från Wingårdhs i juryn för The Brewhouse Award

Sara Helder har varit egenföretagare och är nu senior inredningsarkitekt på Wingårdhs arkitektkontor där hon bland annat jobbat med bygget av upplevelsecentrat Universeum i Göteborg. Nu tar hon plats i juryn för The Brewhouse Award, Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling.

På Wingårdhs arkitektkontor är målet att skapa miljöer där de lyssnar till kunden för att sedan leverera långt mer än förväntningarna. Sara Helder undviker upprepningar och siktar istället mot unika och funktionella miljöer efter husets förutsättningar, eller ”vibrerande miljöer med helhetskänsla som håller över tid”. Ett uttalande som definitivt kvalificerar henne för medverkan i Brewhouse nätverk. För Sara är det första gången som jurymedlem i The Brewhouse Award och hon är öppen för nya idéer och nya upplevelser.

– Jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig faktiskt, så det känns som ett vitt papper.

Citat Sara Helder, The Brewhouse Award 2016

Vad är viktigaste egenskaperna för en innovatör?
– Nyfikenhet, glädje, lust och att inte ge sig är bra egenskaper. Människor med idéer och lust är viktiga att odla för framtiden.

Vilka tips har då Sara Helder till någon som vill testa sin idé?

– Gör research – vad finns idag? Beskriv din idé tydligt för dig själv, så du kan förmedla detta till andra och använd telefonen och kontakta personer som kan stötta eller hjälpa dig vidare.

Klicka vidare för att läsa mer om The Brewhouse Award, tävlingsperioden är öppen 1-30 september.

På wingårdhs.se finns mer info om stora och små projekt som arkitektbyrån varit inblandade i.

Webbyrå mkmedia
Till toppen