Meny

Affärsutvecklare med fokus på innovation och driv


Nu har Brewhouse två inkubatorprocesser Create Speed och Create Focus dragit igång med totalt 27 deltagande projektidéer. Alla dessa entreprenörer behöver inspiratörer och erfarna utvecklare. En av dessa presenteras här.

Johan Olofsson, Strategibolaget

Hej – vem är Johan Olofsson från Strategibolaget?

– Jag har en bakgrund som artist och konsult i musikbranschen. Där har jag arbetat internationellt på scen och bredvid scen och har framgångsrikt drivit både skivbolag, management och förlag. Jag har en magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg i management och styrning. Mitt huvudsakliga uppdrag vid sidan om Brewhouse är som managementkonsult med uppdrag att få fart på svensk besöksnäring så att omsättningen dubblas under en tioårsperiod fram till 2020. I uppdragen arbetar jag både med strukturer, processer och affärsutveckling.

Vad är din roll på Brewhouse?

– Jag är Create Focus-deltagarnas bäste vän och värsta mardröm, beroende på vad de är i störst behov av för att utvecklas för att nå tillväxt och lönsamhet.

Vad lockar dig till Brewhouse inkubator?

– Jag har följt flera av de företag jag coachar sedan deras första stapplande steg. Det är otroligt roligt, inspirerande och utvecklande att hjälpa företagen med sina utmaningar och se dem växa! Upplevelsesektorn och kulturella näringar har alltid legat mig varmt om hjärtat och att hjälpa till att skapa fler framgångsrika företagare här är en fantastisk möjlighet.

Baserat på din erfarenhet, vad brukar vara utmaningen med företag i den fas som du möter på Brewhouse?

– Att våga prioritera och att lägga sin energi på det man prioriterar.

Kreatörer och företagande – vad ska man tänka på för att lyckas?

– Det kreativa är kärnan och drivkraften även i ”traditionellt” företagande. Det finns inget generellt tips för hur man lyckas men det gäller att våga avdramatisera företagandet och illusionen att det är något väsensskilt för en kreativ människa. Jag skulle säga att det faktiskt är tvärtom. Innovation är en viktig beståndsdel i företagandet och nödvändigt för att driva framåt. Där har kreatörer ett försprång som de från början ofta inte inser.

Mer information om inkubatorn finns här.

Webbyrå mkmedia
Till toppen