Blogg


Arkiv

Kategorier

Framtidens samhällsentreprenörer på Brewhosue InkubatorRookie Startups tillsammans med affärsdrakarna Jimi Tadi och Michel Laporte Godorn på Brewhouse Inkubator.

 

BREWHOUSE INKUBATOR

Brewhouse Inkubator hissar segel och sätter kurs mot hösten med nya bekantskaper och affärsidéer att se fram emot. Sommaren har också passerat med många nya ansikten på inkubatorn då Rookie Startups tillsammans med Göteborgs stad har utbildat 40 ungdomar till framtidens samhällsentreprenörer.

— För många har det varit ett första smakprov på det stundande arbetslivet. Deltagarna har arbetat i grupp och tagit fram en affärsplan utifrån en affärsidé kopplat till en samhällsutmaning – allt uppbackat av en omvärldsanalys, marknadsföring, budget och implementeringsplan, säger Erik Bäck Toikka som har varit affärscoach för gruppen.

— Syftet med programmet är dels att Göteborgs Stad ska få ungdomars perspektiv på befintliga samhällsutmaningar, men också att inspirera nästa generation till eget företagande och att tänka stort.

Inspirerande blev det inte minst avslutningsdagen då affärsidéerna skulle presenteras och pitchas för affärsdrakarna Jimi Tadi och Michel Laporte Godorn.

Vi på Brewhouse vill tacka Erik Bäck Toikka och Rookie Startups för samarbetet och den ungdomliga energi och entusiasm som har flödat genom Brewhouse Inkubatorn under sommaren.

Med Värme!
Brewhouse

Läs hela inlägget

De tar plats i Brewhouse Inkubator hösten 2021


PRESSMEDDELANDE

Nu står det klart vilka sex bolag som har antagits till Brewhouse inkubatorprogram hösten 2021. Bland affärsidéerna finns en app där fans kan följa och kommunicera med sina favoritband inom metalgenren samt ett bolag som jobbar med AI-baserade tjänster för musikbranschen.

Mathias Rexius är medgrundare till Rexius Innovation som är ett av de antagna bolagen till Brewhouse Inkubator.

— Det känns väldigt spännande och det är en bra möjlighet för oss att få vara med i det här sammanhanget. Vi ser fram emot att utveckla Rexius Innovation ytterligare och att kunna erbjuda musikbranschen en helt ny verktygslåda framöver.

Brewhouse Inkubator erbjuder bolag inom kreativa näringar med fokus på musik, scen och ny teknik, individuellt anpassat affärsutvecklingsstöd. Charlotte Odbjer som är verksamhetschef på Brewhouse Inkubator ser fram emot att välkomna de nya bolagen.

— Det är alltid spännande och utvecklande när man tar in nya kreativa och drivna bolag som är i en stark utvecklings- och tillväxtfas. Musik och kreativa näringar har alltid varit centralt för Brewhouse så det känns bra att kunna erbjuda bolag inom dessa områden stöd med hjälp av finansiering från Vinnova, Business Region Göteborg och Västra Götalandsregionen.

 

Bolagen som har antagits till Brewhouse Inkubator är:

Bandbond
Bandbond är en app där fans kan följa sina favoritband inom metalgenren men också skapa inlägg och ”bonda” både med andra fans och med banden själva.

Rexius Innovation
Rexius innovation jobbar med effektiviserade-, automatiserade- och AI-baserade tjänster för musikbranschen.

Connected Safety Solutions
Connected Safety Solutions hjälper invånare att skapa trygga och inkluderande områden genom en app för digital samverkan.

Sciggy
Sciggy kombinerar interaktiv inlärning med digitala verktyg för att inspirera, engagera och lära barn hur världen fungerar ur ett naturvetenskapligt perspektiv.

Travelonium
Travelonium är ett informationssystem för hotell och restauranger som visar flyg-, tåg- eller lokal trafikinformation på nya sätt.

Deep Face
Deep Face är en AI-lösning för efterbearbetning av film där tekniken återskapar skådespelarens ansikte när de inte kan närvara.

 

***

Om Brewhouse Inkubator
Brewhouse Inkubator erbjuder rådgivning och affärsutvecklingsstöd för entreprenörer, innovatörer och nystartade företag inom kreativa näringar. Med fokus inom musik, scen och ny teknik får de som har en hållbar affärsidé hjälp att utveckla sitt företag. Brewhouse Inkubator är utvald att vara med i Vinnovas nationella inkubatorprogram för excellenta inkubatorer. Förutom ekonomiskt stöd innebär det även en kvalitetsstämpel.

Läs mer om Brewhouse Inkubator på brewhouse.se/inkubator

Läs hela inlägget

Charlotte Odbjer ny verksamhetschef på Brewhouse


NY VERKSAMHETSCHEF

Den 3 maj tillträder Charlotte Odbjer som ny verksamhetschef på Brewhouse. Pia Areblad som är Brewhouse styrelseordförande säger att hon är glad över rekryteringen.

— Från styrelsens sida är vi jättenöjda med rekryteringen. Charlotte är en mycket erfaren ledare med stort nätverk. Hon kommer kunna driva verksamheten mot vårt nya fokus; att bli en excellent inkubator inom kreativa näringar med spets inom musik, scen och ny teknik.

Charlotte som tidigare har jobbat som VD på Adapt Event & Expo och som marknadschef på Göteborgs-Posten säger att hon ser fram emot att jobba i Brewhouse kreativa miljö.

— Det känns verkligen inspirerande och jag ser mycket fram emot att påbörja uppdraget och arbetet med att utveckla verksamheten tillsammans med de nya kollegorna, säger Charlotte Odbjer.

 

Länk Brewhouse Incubator

Brewhouse Inkubator erbjuder rådgivning och affärsutvecklingsstöd för entreprenörer, innovatörer och nystartade företag inom kreativa näringar. Med spets inom musik, scen och ny teknik får de som har en hållbar affärsidé stöd i att utveckla sitt företag.

Läs hela inlägget

Här är alla vinnarna i The Brewhouse Award 2020.


THE BREWHOUSE AWARD

Efter kvällens digitala prisutdelningsceremoni i The Brewhouse Award 2020 står det klart vilka som har vunnit i tävlingskategorierna OPEN INNOVATION och GBG FORM 2021.

I tävlingskategorin OPEN INNOVATION vann Selma Björklund med Urban Calculator som är en digital plattform för att enklare designa levande städer med bättre och tryggare stadsmiljöer. I tävlingskategorin GBG FORM 2021 vann upplevelseboxen En plats för alla av Catrin Blomqvist & Therese Stråhle, plädarna Varma Göteborg av Elisabeth Dunker & Ulrika E. Engberg samt kapsylöppnaren Räkan av Elsa Boman.

Pia Dybeck som är tillförordnad verksamhetschef på Brewhouse och juryordförande i The Brewhouse Award är mycket nöjd med årets upplaga av idé- och innovationstävlingen och säger att det aldrig fanns någon egentlig tanke på att ställa in tävlingen trots utmaningen med den pågående pandemin.

— Vi är ju en idé- och innovationstävling så vi blev snarare inspirerade av att jobba i den innovationsandan och ta oss an utmaningen genom att digitalisera de populära momenten med pitchdag och finalgala. The Brewhouse Award är dessutom så mycket mer än bara en tävling. Vi erbjuder vinnarna en plats i Brewhouse distansinkubator där de kan få stöd med att starta, utveckla och driva företag inom kulturella och kreativa näringar.

All information om vinnare, priser och motiveringar finns på https://brewhouse.se/the-brewhouse-award/

Läs hela inlägget

Finalister i Open Innovation


THE BREWHOUSE AWARD

Här är de! Årets finalister i tävlingskategorin Open Innovation i hela Sveriges idé- och innovationstävling The Brewhouse Award.
Efter ett omfattande arbete och genomförd pitchdag har juryn utsett nio finalister som tävlar om att stå som vinnare vid årets digitala prisutdelningsceremoni den 2 december.

Läs mer om tävlingen och tävlingsbidragen på https://brewhouse.se/the-brewhouse-award.

FINALISTER

NATURLÄR
Idégivare: Magdalena Rosinski Sedeborg

EVERYASPECT
Idégivare: Mona Hilal

SYNAPTIC-BRAIN COMPUTER INTERFACE
Idégivare: Dahni Strauss

URBAN CALCULATOR
Idégivare: Selma Björklund

KULTURCONTAINERN
Idégivare: Signe Svensson

HEEDY
Idégivare: Pierre Karlsson och Markus Witte

GOTTLERY
Idégivare: Tilda Wissmar

CONNECTED SAFETY SOLUTIONS
Idégivare: Simon Heimer

FESTIVALPLANETEN
Idégivare: Louise Lindén, Isac Estemyr, Johan Fredrik Karen, Elisabet Sarsenov, Benjamin Löfberg, Erik Tunhult, Emmelie Larsson & Alina Minkova

Läs hela inlägget

Läs om West Swedish Incubators innovationer och entreprenörer


Läs West Swedish Incubators Magazine

Vi är en av Europas mest innovativa regioner!

I över 25 år har vi inkubatorer i Västra Götalandsregionen framgångsrikt stöttat nya företag att utveckla sina innovationer. I vår region finns en bördig innovationsmylla med en stor mångfald av både offentliga och privata organisationer samt initiativ, som föder fram nya innovativa företag med världsunika erbjudanden, produkter och tjänster.

Trots vår begränsade storlek i ett europeiskt perspektiv, fortsätter vi att prestera och rankas idag på plats 12 över de mest innovativa regionerna inom hela EU.

En starkt bidragande orsak till vår framgång är det goda samarbetsklimat som vi utvecklat. För oss är det självklart med ett konstruktivt och prestigelöst samarbete. Styrkan i att hjälpas åt och dela med oss av våra erfarenheter och kontaktnät bidrar till att fler banbrytande innovationer kan bli framgångsrika företag. Vi inkubatorer har topprankats i världen för ett resultatrikt arbete och flera av våra företag för sina innovationer.

Sedan start har inkubatorerna tillsammans bidragit till att utveckla över 1600 nya innovationsföretag och dessa har i sin tur attraherat närmare 10 miljarder svenska kronor i finansiering. Vi verkar inom en rad olika teknik­områden från hållbar energi, läkemedel, hälsa, textil, artificiell intelligens till kulturella och kreativa näringar. Innovations­företagen är verksamma på hela skalan från de minsta partik­larna inom nanomedicin till yttersta frontlinjen inom rymdteknik.

Under de senaste åren har vi åtta inkubatorer även samverkat i ett särskilt EU-finansierat projekt under namnet ”West Swedish Incubators” med stöd av Västra Götalandsregionen, Göte­borgs universitet och oss inkubatorer själva. Målet är att ytterligare vässa erbjudandet till innovationsföretagen genom att dela nätverk, erfarenheter och framgångsrecept. Så skapar vi bättre förutsättningar för de entrepre­nörer som vi jobbar med. Allt för att fler hållbara innovationsföretag från regionen skall etablera sig på en internationell marknad.

”West Swedish Incubators Magazine” ger vi en inblick i den fantastiska innovationskraft som bubblar i Västra Götalands­regionen. Vi besöker ett axplock av de över 200 innovationsföretag som vi jobbar med idag och möter personerna bakom.

Vi hoppas ni får givande och inspirerande läsning!

Vänliga hälsningar,

  • Pia Dybeck, Tf. verksamhetschef Brewhouse
  • Stefan Dinér, VD Borås INK
  • Gunnar Fernström, Tf. VD Chalmers Ventures
  • Malin Jovanovic Gunnarsson, Verksamhetschef Founders Loft
  • Klementina Österberg, VD GU Ventures
  • Eivind Vogel-Rödin, Verksamhetsledare Innovatum Startup
  • Annica Grimberg Lignell, Inkubatorchef Sahlgrenska Science Park
  • Kenneth Johansson, Verksamhetschef Affärsutveckling Science Park Skövde AB – The Game Incubator
Läs hela inlägget

Vi såg en möjlighet att ta idén vidare och kunna hjälpa fler människor


THE BREWHOUSE AWARD

Förra året vann Bikelock tävlingskategorin Young Innovation i The Brewhouse Award med sin låsbara mutter som motverkar cykelstölder. Ta del av Bikelocks VD, Edvin Brogelands tankar om The Brewhouse Award och vad som har hänt sedan vinsten.

— Vi sökte till The Brewhouse Award eftersom vi ville ta vår idé till nästa nivå. Vi såg en möjlighet att ta idén vidare och kunna hjälpa fler människor. Vi är mycket tacksamma för vinsten och pengarna som kommer att gå till att starta aktiebolag. Så det kommer att vara till jättestor hjälp, säger Edvin.

En innovatin lösning

Motiveringen till vinsten gjorde gällande att Bikelock hade ”en innovativ lösning på ett problem som alla kan känna igen sig i. Smart, skalbar och med stor potential”. Just ordet innovation är något som Edvin har funderat på och som han tycker inte nödvändigtvis måste har med tekniska lösningar att göra.

— En innovation är när man ser ett behov eller ett problem och tänker utanför boxen för att hitta en lösning. En innovation måste inte vara en teknisk pryl, vilket många verkar tro, utan det kan lika gärna vara ett tillvägagångssätt eller ett nytt sätt att tänka.

Deal med Jula

En hel del har hänt för Bikelock sedan de vann kategorin Young innovation i The Brewhouse Award och fokus har legat på att få ut produkten på marknaden. Bland annat har de lyckats få till en deal med Jula och fortsatt arbetet med att få in produkten i cykelaffärer i hela landet. Edvin vill avslutningsvis uppmana andra som funderar på att vara med och tävla i The Brewhouse Award att ta chansen.

— Sök! Det skadar inte. Även om man inte vinner så får man chansen att medverka på en supertrevlig gala och får mycket bra feedback om sin idé.

 

Tävla i årets upplaga av The Brewhouse Award fram till 30 september

https://brewhouse.se/the-brewhouse-award

 

Läs hela inlägget

Ta chansen! Det är en fantastisk upplevelse


THE BREWHOUSE AWARD

Förra året utsågs Rawstraw till Årets Shooting Star i The Brewhouse Award med sina klimatsmarta engångssugrör av skånsk råghalm. Ta del av Rawstraws grundare, Elise Lindows tankar om The Brewhouse Award och vad som har hänt sedan de tävlade.

— Jag har för mig att vi blev rekommenderade att söka och tyckte att det lät som en rolig upplevelse. Dessutom saknade vi att få tävla och utmanas i vårt företagande. För mig handlar entreprenörskap om just förverkligande av drömmar och idéer, möjligheter och risktagande säger Elise Lindow.

Rawstraw startades som ett UF-företag hösten 2018 men drivs idag som ett aktiebolag. I utmärkelsen Årets Shooting Star ingick 20 000 SEK i kreativa timmar hos den kreativa byrån Bacill. En vinst som Elise säger har hjälpt företaget framåt i sin utveckling.

— Ja, vi har fått hjälp av Bacill med mycket inom grafisk design och finslipning av vår företagsprofil, vilket vi är superglada för.

Elise är tydlig med vad hon vill ge för råd till andra som funderar på att vara med och tävla i The Brewhouse Award.

— Ta chansen! Det är en fantastisk upplevelse med många intressanta människor att nätverka med, roligt upplägg med de olika tävlingskategorierna samt att det avslutas med en underbart trevlig galakväll, säger Elise Lindow.

 

Tävla i årets upplaga av The Brewhouse Award fram till 30 september

https://brewhouse.se/the-brewhouse-award

Läs hela inlägget

The Brewhouse Award bidrog till att stärka vårt självförtroende


THE BREWHOUSE AWARD

Förra året vann HeroSight The Brewhouse Award med sin AR-lösning som möjliggör simuleringsträning av nödsituationer för bland annat polis, brandmän och ambulanspersonal. Ta del av HesoSights grundare och VD, Daniel Kindstrands tankar om The Brewhouse Award och vad som har hänt sedan vinsten.  

– Till en början var vi lite tveksamma till att tävla då vi kände att vi var i ett ganska tidigt stadie. Tävlingen var tydlig med kravet om ett hållbarhetstänk och en del av våra rådgivare tyckte inte alls att vi hade en hållbarhetsprägel. Samtidigt tyckte andra att det var självklart att vi hade en hållbarhetskoppling, säger Daniel Kindstrand. 

– Det var väldigt roligt att det gick väl. The Brewhouse Award bidrog till att stärka vårt självförtroende när det kommer till hållbarhet, och självförtroende är så viktigt när det gäller att fortsätta på den inslagna vägen. 

Mycket har hänt sedan vinsten i The Brewhouse Award 2019. HeroSight har varit både i London och Paris och påbörjat sin internationalisering. Detta samtidigt som intressenter från andra länder har börjat få upp ögonen för deras arbete. 

– Ja, vi blev kontaktade av U.S. Air Force och Pentagon i början av sommaren, så i juli fick vi göra en specialdemo för det amerikanska försvaret. Den dialogen är fortfarande pågående så vi får se framöver vad det landar i. 

För Daniel betyder entreprenörskap kreativitet, innovationsdrivet skapande och att följa en vision. Han delar gärna med sig av sina tankar om varför det är så viktigt med tävlingar som The Brewhouse Award. 

– Tävlingar är jätteviktiga, både för en själv som entreprenör och för teamet. Man behöver positiv feedback och springer tre gånger snabbare efter en sån här sak. I början av utvecklingen känns det ofta som 100-meterssprintar fast det i slutänden är ett maraton som vi ska ta oss igenom. Jag och hela HeroSight-teamet behöver de här positiva milstolparna längs vägen för att orka springa de resterande 42 095 metrarna.

Se filmen om HeoSights arbete på https://www.youtube.com/watch?v=e2ouQoq8Q9I&feature=youtu.be

 

Tävla i årets upplaga av The Brewhouse Award på

https://brewhouse.se/the-brewhouse-award

 

 

Läs hela inlägget

Ny uteplats på Brewhouse


Nu har Brewhouse äntligen fått en ny vacker träterrass – utformad i tre nivåer med kvällsbelysning, blomlådor i industridesign samt handsmidda räcken med infälld belysning.

Här finns rum för både matservering, evenemang och nya möten mellan människor. Här kommer både entreprenörerna i Brewhouse Incubator, kreatörerna i Brewhouse många musikstudios samt kulturföretagen med kontor i byggnaden träffas och hitta nya samarbeten för framtiden.

Bäst av allt är att Higab har samarbetat med Creative Point på Brewhouse för att låta deras expertis leda väg i att göra den nya terrassen till en tillgänglig och inkluderande miljö.

Välkomna!
Brewhouse

Läs hela inlägget
Webbyrå mkmedia
Till toppen